Riksteatern

Ipad-magi och högteknologisk humor när Sirqus Alfon får fria händer

Dela
Urpremiär för gruppen Sirqus Alfons föreställning Play 3.0 på Riksteatern. En humoristisk och varm föreställning som med hjälp av teknik skapar magi som inte liknar något annat inom svensk scenkonst. Gruppen som uppmärksammats internationellt är tillbaka i Sverige och turnerar under hösten runt om i landet. Urpremiär den 2 oktober i Stockholm.
Fotograf: Sören Vilks
Fotograf: Sören Vilks

Play 3.0 bjuder in till en surrealistisk värld till ljudet av punkig elektropop. Med hjälp av laser, artificiell intelligens och iPads undersöks teknik, musik, dans och interaktion på ett innovativt och lekfullt vis.

- Vi har länge velat ta vår lek med det digitala till nya nivåer. Det gör vi nu. Om vår förra föreställning var en hyllning till publiken så är detta en hyllning till leken, berättar Erik Rosales, frontfigur i Sirqus Alfon.

Sirqus Alfon består av Erik Rosales, Martin Östman och Henrik Strindberg. Gruppen har uppmärksammats internationellt för sitt nytänkande grepp i att låta tekniken samspela med det mänskliga. De har medverkat i tv-program som America's Got Talent och World's Got Talent. Sirqus Alfon har också prisats på flera stora internationella scenkonstfestivaler för sin tidigare föreställning I am Somebody med utmärkelser som ”Bästa cirkus” och ”Bästa föreställning alla kategorier”. Nu är de tillbaka i Sverige och aktuella med Riksteaterturné.

- Det blir magi med hjälp av teknik, men också oväntade humoristiska grepp. Vår scenkonst har ingen linjär berättelse utan ska tas in som en upplevelse, fortsätter Erik Rosales. Play 3.0 är en föreställning som passar en publik i alla åldrar. De bjuds in till en kväll av möjligheter i den operfekta lekens värld. En värld som alla har inom sig, men som ofta glöms bort i samtidens strävan efter perfektion.

Produktionen är ett samarbete mellan Riksteatern, Sirqus Alfon och Follow the Rabbit.

Urpremiär den 2 oktober på Årsta Folkets hus, Stockholm Medverkande Sirqus Alfon Konstnärligt team Koncept, manus, tekniska lösningar och musik Sirqus Alfon Regiöga Paula McManus Scenografi och kostym Hanna Cecilia Lindkvist Maskdesign Agnes Kenttä Koreografistöd Anna Ståhl Motiondesign Victor Norman Ljudtekniker Philippe Bokmaar Kreativ producent Josefin Rosales, Follow the Rabbit Musiken mixad och co-producerad av Markus Jägerstedt

För mer information samt turnéplan: https://www.riksteatern.se/play3.0

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/play-3-0

Kontakter

För mer information: Joakim Johansson Press- och PR-ansvarig joakim.johansson@riksteatern.se Tel: 070-98 52 466

Bilder

Fotograf: Sören Vilks
Fotograf: Sören Vilks
Ladda ned bild
Play 3.0 Fotograf: Sören Vilks
Play 3.0 Fotograf: Sören Vilks
Ladda ned bild
Play 3.0 Fotograf: Sören Vilks
Play 3.0 Fotograf: Sören Vilks
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Power! Döv-communityts superstjärnor gör tabufylld performanceföreställning13.3.2023 05:00:00 CET | Pressmeddelande

Med poesi, dans och visuell storytelling skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid normer och tabun i en föreställning om att leva upp till förväntningar och att våga göra det oväntade. Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. I vår står de på scen i föreställningen Power i regi av Mindy Drapsa. Urpremiär 16 mars.

Radioprofilen Nanna Olasdotter Hallberg debuterar som dramatiker med Karl Marx-influerad dystopi för tonåringar6.3.2023 05:30:00 CET | Pressmeddelande

Sci-Fin Famnen är ett framtidsscenario där de flesta människor inte lever IRL. I den digitala världen finns varken smärta, död eller värdsliga drifter men kvar på jorden finns en vloggare som insisterar på att paradiset finns på vår fysiska planet. Famnen är en nyskriven monolog av Nanna Olasdotter Hallberg i regi av skådespelaren och regissören Lola Zackow.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum