Örnsköldsviks Kommun

Ishockeyspelaren Victor Hedman får Örnsköldsviks kommuns Hedersstipendium

Dela

Victor Hedman får Hedersstipendiet Stadens nyckel för sina idrottsprestationer, sitt goda ambassadörskap och sina förtjänstfulla insatser för hemorten.

Kultur- och fritidsnämnden i Örnsköldsvik har utsett ishockeyspelaren Victor Hedman till Hedersstipendiat,

Hedersstipendiet består av skulpturen ”Stadens nyckel”, framtagen av Erika Kristoffersson Bredberg från Bredbyn. Stipendiet med diplom kan delas ut till någon som är en god ambassadör för Örnsköldsvik och vars dokumenterade insatser gagnar Örnsköldsviks kommun inom kultur- och fritidssektorn.

Victor Hedman tilldelas Hedersstipeniet med följande motivering: Victor är en mycket god idrottsambassadör för Örnsköldsviks kommun. Han sällar sig till en mycket framgångsrik skara ishockeyspelare fostrade i klubbar i kommunen. Under 2020 vann han Stanley Cup tillsammans med sitt Tampa Bay Lightning. Victor fick dessutom ta emot ”Conn Smythe Trophy” som slutspelets mest värdefulle spelare, en utmärkelse som bara två svenskar fått ta emot tidigare. Victor tilldelas Stadens nyckel för sina fantastiska idrottsprestationer och sitt engagemang för hemstaden, bland annat en mycket uppskattad, årlig hockeyskola med fokus på kamratskap och att ha roligt”.

Victor Hedman befinner sig för tillfället i USA. Hederstipendiet kommer att delas ut på lämpligt sätt av kultur- och fritidsnämndens ordförande Eva Sonidsson.

Nyckelord

Kontakter

Anneli von Wachenfeldt
Samordnare föreningsbyrån, kultur- och fritidsavdelningen
0660 - 881 12

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum