Riksteatern

Ison & Fille förenar drama och musik i vårens turné med Riksteatern

Dela

Lagom till att Ison & Fille firar 20 år som artister åker hiphop-duon på en efterlängtad Sverige-turné med Riksteatern. Föreställningen För evigt med Ison & Fille består både av teater och live-musik där duon bjuder på sina största hits.

I föreställningen får publiken följa vännerna Asse, Isra och Feliz som stöttar varandra i vått och torrt. Vi får lära känna de tre karaktärerna undan för undan och ta del av deras bakgrunder, drivkrafter och framtidsdrömmar.

– För evigt med Ison & Fille har uppstått ur Ison & Filles fantastiska musik. Jag har arbetat med att få teaterdelarna och musiken att naturligt flyta samman så att allt hänger ihop till en helhet, säger Åsa Lindholm som står för manus och regi.

Vid sidan av hitlåtar bjuder även föreställningen på mindre uppmärksammade pärlor ur Ison & Filles låtskatt. Duon har gjort sig känd för att ha en bred och blandad publik.

– Att ta musiken till teaterscenen och få vara i båda dessa världar samtidigt var precis den utmaning vi letat efter. Vi är vana vid konsertformatet där det gäller att ha puls hela tiden. Med teatern är det annorlunda, här gäller det att hitta en balans mellan energi och tystnad på ett helt annat sätt, säger Ison.
 

– Det har varit en både rolig och utmanande process att ge sig ut på nya vatten och få se drama och musik förenas på scen. Jag hoppas att de som nu kommer att möta oss på turnén är både de som har en relation till oss sedan länge och de som inte tidigare bekantat sig med vår musik, säger Fille.

För evigt med Ison & Fille är en produktion av Riksteatern med premiär i Hallunda 2 februari 2022.

På Riksteaterturné våren 2022

>> Turnéplan

Medverkande
Ison & Fille
DJ Taro
Alma Eliasson Godonou
Natalia Fuentes Araya
Srdjan Nedzipovski

Konstnärligt team
Manus och regi: Åsa Lindholm
Videodesign: Roxy Farhat
Ljusdesign: Johan Sundén
Kostymdesign: Mary-Anne Buyondo
Maskdesign: Rebecca Afzelius

Förlag: Colombine Teaterförlag

För mer information:
Mireya Echeverría Quezada
Press- och PR-ansvarig
mireya.echeverria.quezada@riksteatern.se
Tel: 070-637 59 40

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Susanna Dahlberg är vd för Riksteatern.

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Power! Döv-communityts superstjärnor gör tabufylld performanceföreställning13.3.2023 05:00:00 CET | Pressmeddelande

Med poesi, dans och visuell storytelling skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid normer och tabun i en föreställning om att leva upp till förväntningar och att våga göra det oväntade. Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. I vår står de på scen i föreställningen Power i regi av Mindy Drapsa. Urpremiär 16 mars.

Radioprofilen Nanna Olasdotter Hallberg debuterar som dramatiker med Karl Marx-influerad dystopi för tonåringar6.3.2023 05:30:00 CET | Pressmeddelande

Sci-Fin Famnen är ett framtidsscenario där de flesta människor inte lever IRL. I den digitala världen finns varken smärta, död eller värdsliga drifter men kvar på jorden finns en vloggare som insisterar på att paradiset finns på vår fysiska planet. Famnen är en nyskriven monolog av Nanna Olasdotter Hallberg i regi av skådespelaren och regissören Lola Zackow.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum