Riksteatern

Ison & Fille förenar drama och musik i vårens turné med Riksteatern

Dela

Lagom till att Ison & Fille firar 20 år som artister åker hiphop-duon på en efterlängtad Sverige-turné med Riksteatern. Föreställningen För evigt med Ison & Fille består både av teater och live-musik där duon bjuder på sina största hits.

I föreställningen får publiken följa vännerna Asse, Isra och Feliz som stöttar varandra i vått och torrt. Vi får lära känna de tre karaktärerna undan för undan och ta del av deras bakgrunder, drivkrafter och framtidsdrömmar.

– För evigt med Ison & Fille har uppstått ur Ison & Filles fantastiska musik. Jag har arbetat med att få teaterdelarna och musiken att naturligt flyta samman så att allt hänger ihop till en helhet, säger Åsa Lindholm som står för manus och regi.

Vid sidan av hitlåtar bjuder även föreställningen på mindre uppmärksammade pärlor ur Ison & Filles låtskatt. Duon har gjort sig känd för att ha en bred och blandad publik.

– Att ta musiken till teaterscenen och få vara i båda dessa världar samtidigt var precis den utmaning vi letat efter. Vi är vana vid konsertformatet där det gäller att ha puls hela tiden. Med teatern är det annorlunda, här gäller det att hitta en balans mellan energi och tystnad på ett helt annat sätt, säger Ison.
 

– Det har varit en både rolig och utmanande process att ge sig ut på nya vatten och få se drama och musik förenas på scen. Jag hoppas att de som nu kommer att möta oss på turnén är både de som har en relation till oss sedan länge och de som inte tidigare bekantat sig med vår musik, säger Fille.

För evigt med Ison & Fille är en produktion av Riksteatern med premiär i Hallunda 2 februari 2022.

På Riksteaterturné våren 2022

>> Turnéplan

Medverkande
Ison & Fille
DJ Taro
Alma Eliasson Godonou
Natalia Fuentes Araya
Srdjan Nedzipovski

Konstnärligt team
Manus och regi: Åsa Lindholm
Videodesign: Roxy Farhat
Ljusdesign: Johan Sundén
Kostymdesign: Mary-Anne Buyondo
Maskdesign: Rebecca Afzelius

Förlag: Colombine Teaterförlag

För mer information:
Mireya Echeverría Quezada
Press- och PR-ansvarig
mireya.echeverria.quezada@riksteatern.se
Tel: 070-637 59 40

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Susanna Dahlberg är vd för Riksteatern.

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum