TechSverige

IT&Telekomföretagen byter namn till TechSverige

Dela

Idag byter bransch- och arbetsgivarorganisationen IT&Telekomföretagen namn till TechSverige. Med det nya namnet vill man bättre spegla de medlemsföretag man representerar och vässa sig för uppdraget att skapa bästa förutsättningar för en världsledande techsektor i Sverige.

- Genom vårt nya namn speglar vi bättre alla de medlemsföretag vi redan idag representerar, samtidigt som vi blir mer relevanta för fler företag. Vi vill vara en självklar samlingspunkt för alla typer av techbolag i Sverige och skapa stort värde för branschen och utvecklingen. Med vårt nya namn tycker vi att vi klär på oss rätt kostym för uppdraget, säger Åsa Zetterberg, förbundsdirektör TechSverige.

Namnbytet har föranletts av en gedigen men resurseffektiv process som har präglats av en bred dialog och förankring med medlemsföretag och andra nyckelaktörer. En process som slutligen landade i ett förslag till nytt förbundsnamn som TechSveriges styrelse och medlemsföretag ställde sig bakom vid årsmötet i maj, tidigare i år.

- Tillsammans med våra 1 400 medlemsföretag och som Sveriges största bransch- och arbetsgivarorganisation för techföretag, tar vi nu ett nytt och viktigt steg för att samla krafterna för en världsledande techsektor i Sverige. Med en stark techscen står vi bättre rustade för att klara konkurrenskraften, jobben, klimatutmaningen och välfärden, säger Åsa Zetterberg.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

TechSverige
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

08-7626900https://www.techsverige.se/

TechSverige är en medlemsorganisation för alla företag inom techsektorn. Tillsammans med våra medlemmar driver och utvecklar vi marknaden för tech.

Vi är idag cirka 1 400 medlemsföretag som tillsammans har närmare 100 000 medarbetare och är ett av nio samverkande förbund inom Almega.

Följ TechSverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TechSverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum