Jämtkraft

Jämtkraft och Nybro Energi inleder samarbete

Dela

Jämtkraft och Nybro Energi ska tillsammans säkra framtidens lokala energiaffär. Detta genom ett treårigt samarbetsavtal där Jämtkraft bland annat blir balansansvarig för Nybro Energis elhandel.

Örjan Thorén
Örjan Thorén

Det lokala energiföretaget Nybro Energi och Jämtkraft har tecknat ett treårsavtal där Jämtkraft är krafthandelspartner och bland annat förmedlar den energi som Nybro Energi säljer till sina elkunder. Utöver krafthandeln kommer partnerna gemensamt utveckla produkter och tjänster och samarbeta inom administration och kompetensöverföring.  

Nybro Energi är ett av arton lokala energibolag som Jämtkraft samarbetar med och levererar olika tjänster och stöd till. Tillsammans bildar företagen ett unikt nätverk där alla parter får möjlighet att dra nytta av den samlade erfarenheten, utnyttja stordriftsfördelar och dela gemensamma utmaningar.

Gemensamma drivkrafter

Nybro Energi erbjuder el, fjärrvärme, fiberanslutning samt vatten och avlopp till privatpersoner och företag. Elhandelskunderna finns i hela Sverige men det är för lokalsamhället man brinner.

– Våra kunders energivardag är det som engagerar oss allra mest. Vi behöver fortsätta utveckla smarta energilösningar för att möta kundernas önskemål. Vi är väldigt nöjda med vår nya samarbetspartner. Jämtkraft delar många värderingar med Nybro Energi, och vi ser att vi tillsammans kan hjälpas åt att driva utvecklingen framåt, säger Kristoffer Blomberg, försäljningschef på Nybro Energi.

– Vi ser väldigt mycket fram emot samarbetet med Nybro Energi. Att ännu ett lokalt energibolag ser oss som den bästa partnern för en hållbar utveckling och stark lokalaffär ser vi som ett kvitto på att vi är på rätt väg, både med våra egna slutkunder och våra partnerrelationer, säger Örjan Thorén, partneransvarig på Jämtkraft.

Nybro Energi ägs av Nybro kommun och erbjuder elhandel till kunder i hela Sverige samt fiberanslutning, fjärrvärme, elnät och vatten och avlopp till stora delar av Nybro kommun. Bolaget producerar också el som motsvarar en fjärdedel av elförbrukningen i Nybro kommun. Bolagen inom Nybro Energi omsätter omkring 270 miljoner kronor och har ca 60 st anställda.

Kontakter

Bilder

Örjan Thorén
Örjan Thorén
Ladda ned bild
Kristoffer Blomberg
Kristoffer Blomberg
Ladda ned bild

Om

Jämtkraft
Jämtkraft
Kyrkgatan 21
83125 Östersund

063-14 90 00https://www.jamtkraft.se

Jämtkraft erbjuder hållbara energilösningar utifrån vår verksamhet inom elhandel, elproduktion, elnät och fjärrvärme. Vi ägs av tre kommuner i Jämtland; Östersund, Krokom och Åre och vi säljer el i hela Norden, både till privat- och företagskunder. Den el vi producerar själva kommer till hundra procent från förnybara energikällor såsom sol, vind, vatten och skog.

Följ Jämtkraft

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jämtkraft

Jämtkraft och SkiStar går samman för hållbar fjällturism30.8.2021 17:17:25 CEST | Pressmeddelande

Partnerskapet mellan energibolaget Jämtkraft och den skandinaviska semesterarrangören SkiStar syftar till att tillsammans jobba för framtidens lösningar inom klimat och energi för fjälldestinationer. Som ett första steg i samarbetet som inleddes i dagarna bildas en arbetsgrupp, bestående av energi- och fastighetsexperter från de båda bolagen, som gemensamt ska arbeta för att hitta nya innovativa lösningar för hållbara boenden och transporter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum