Jämtkraft

Jämtkraft och Tibber samarbetar kring elhandel

Dela
Jämtkraft och Tibber inleder ett samarbete kring elhandel från och med den 1 december 2022. Samarbetet innebär att Jämtkraft blir balansansvarig för Tibber på den svenska marknaden.

– Jämtkraft har en lång erfarenhet både som elproducent samt elhandlare av hållbar energi och är därför en bra match för Tibber. Samarbetet gör att vi kan köpa in mer hållbar energi till ett lågt pris för våra kunders räkning, säger Daniel Linden, grundare och produktchef på Tibber.

Tibber är ett digitalt elbolag och teknikbolag som utvecklar smart teknik för att sänka hushållens elförbrukning och elkostnader.

– För Jämtkraft är det intressant att arbeta med en partner som är i framkant när det gäller smarta digitala tjänster. Att Tibber väljer Jämtkraft som samarbetspartner är ett bevis på att vi är ledande inom krafthandel och flexibilitetstjänster. Jag ser fram emot ett långsiktigt samarbete, säger Klas Liljegren, vd Jämtkraft.

Jämtkraft är ett energibolag som sedan 1889 producerar och säljer förnybar energi. Kunderna finns i hela landet och totalt sett levererar Jämtkraft cirka 9 TWh. Utöver det erbjuder bolaget också balansavtal och stödtjänster till SVK.

Kontakter

Bilder

Om

Jämtkraft
Jämtkraft
Kyrkgatan 21
83125 Östersund

063-14 90 00https://www.jamtkraft.se

Om Jämtkraft:

Jämtkraft erbjuder hållbara energilösningar utifrån vår verksamhet inom elhandel, elproduktion, elnät och fjärrvärme. Den el vi producerar kommer från förnybara energikällor såsom sol, vind, vatten och skog.

Om Tibber: 

Tibber är en elhandlare och ett teknikbolag som vill minska hushållens elförbrukning genom smart teknik. Tibber grundades 2016 av Daniel Lindén och Edgeir Vårdal Aksnes och är aktivt i Sverige, Norge, Nederländerna och Tyskland. Företaget har som vision att sänka europeiska hushållens elförbrukning med 20% till 2025 och har idag 500 000 kunder. Läs mer på www.tibber.com

Följ Jämtkraft

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jämtkraft

Audi, SkiStar och Jämtkraft satsar på sportlovsladdare i Sveg31.1.2023 10:09:25 CET | Pressmeddelande

Audi, SkiStar och Jämtkraft upprepar förra årets succé och bidrar till att stärka upp laddinfrastrukturen för fjällresenärerna även i år. Under sportloven etableras en mobil laddstation med upp till åtta laddplatser i Sveg för att underlätta för alla som vill ta elbilen till fjällen. Platsen är utvald tillsammans med elbilsägare som planerar att köra till fjällen under sportloven.