Järfälla Kommun

Järfälla och APP & Gärahov utvecklar idrottsområde

Dela

Järfälla kommun ska tillsammans med APP & Gärahov utveckla och förädla idrottsområdet kring Mjölnarvägen i Jakobsberg. I en avsiktsförklaring formaliseras nu samarbetet som syftar till att hitta långsiktigt hållbara och funktionella lösningar för samhällsservice, skolfaciliteter och sportanläggningar ihop med inspirerande och högkvalitativa bostäder.

Visionsbild multiarena
Visionsbild multiarena

Med arbetsnamnet ”Järfälla sportfält”, och i samverkan med lokala idrotts- och aktivitetsföreningar, samt näringslivet, ska Järfälla kommun och APP & Gärahov gemensamt verka för att området i Jakobsberg utvecklas till sin fulla potential som en ny viktig del av Järfälla.

– Det här är ett viktigt steg i utvecklingen av Järfälla som idrottskommun. Det handlar om att ta ett helhetsgrepp, att gemensamt investera i ett stadsutvecklingsområde med idrotten i fokus, säger Claes Thunblad, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

APP & Gärahov har tidigare genomfört liknande projekt i Växjö och Jönköping, och ser potentialen i det befintliga idrottsområdet i Jakobsberg.

– APP inklusive Gärahov är stolta över det förtroende vi fått av Järfälla kommun och ser med spänning fram emot ett utvecklande samarbete för att hitta den bästa lösningen för området Järfälla Sportfält. Området har alla förutsättningar för att bli en ny hållbar del av Järfälla med inkluderande långsiktigt hållbara och funktionella lösningar för samhällsservice, skolfaciliteteter, sportanläggningar, förskolor m.m. Detta tillsammans med inspirerande och högkvalitativa bostadsmiljöer. Genom att ta ett helhetsgrepp i ett väldigt tidigt skede i processen kan vi tillsammans med Järfälla utveckla området till något riktigt bra för invånarna som blir hållbart för alla på alla plan, säger Anders Öman, styrelseordförande APP.

Beslut om avsiktsförklaring mellan Järäflla kommun och APP & Gärahov togs av kommunstyrelsen i Järfälla den 11 juni.

Fakta App & Gärahov

APP koncernen grundades 2014 där huvudinvesteraren allt sedan starten är bland annat Volvos Pensionsstiftelse. Idag är koncernen verksam inom projektutveckling, fastighet, finans och bygg. Det är en expansiv koncern med huvudkontor i Växjö och med en omsättningen som idag uppgår till cirka 2,5 miljarder kronor. APP har en organisation och styrelse med lång branscherfarenhet och gedigen kompetens när det gäller fastighetsförädling, kommersiell utveckling, byggnation, stads- och bostadsutveckling.

Koncernen har genom dess dotterbolag, såsom Gärahovs bygg och APP Properties, utvecklat och byggt både större stadsdelsprojekt och enskilda unika byggnader. Som exempel kan nämnas ICON Växjö på arenastaden i Växjö och Munksjöstaden i Jönköping.

Presskontakt

Per Rydén, kommunikationschef Järfälla kommun, per.ryden@jarfalla.se, 070-002 33 26

Amir Taghian, politisk sekreterare (S),amir.taghian@jarfalla.se, 070-002 39 15

För bolaget, Johnny Capor, 070-591 05 54

Nyckelord

Bilder

Visionsbild multiarena
Visionsbild multiarena
Ladda ned bild
Visionsbild ishall sommar
Visionsbild ishall sommar
Ladda ned bild
Visionsbild ishall vinter
Visionsbild ishall vinter
Ladda ned bild

Dokument

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum