Järfälla Kommun

Järfälla pedagogpris till Fatima M´Kadmi

Dela

Vinnare av 2018 års Järfälla pedagogpris är Fatima M´Kadmi, specialpedagog för Tallbohovskolans förskole- och lågstadieelever. Diplom och stipendium på 15 000 kr delades ut av barn- och ungdomsnämndens ordförande Eva Ullberg som tillsammans med Tallbohovsskolans personal firade och gratulerade Fatima.

– Det känns overkligt, jag känner mig stärkt och glad. Jag älskar mitt jobb och hjärtat växer för varje dag jag får undervisa, säger Fatima M´Kadmi.

Fatima har arbetat på skolan i flera år och har under tiden vidareutbildat sig till specialpedagog.

– Jag är rörd av motiveringen och måste samtidigt hylla mina kollegor. Det finns många, på riktigt, grymma lärare som gör ett oerhört bra jobb.

Så här löd motiveringen: ”Fatima M´Kadmi har under många år arbetat som lärare på Tallbohovskolan F-3. Fatima är förstelärare och är drivande i skolans utvecklingsarbete med ett tydligt fokus på specialpedagogik, värdegrundsfrågor och utvecklandet av goda lärmiljöer. Fatima utmärker sig genom att skickligt möta, förstå och samverka med såväl elever och vårdnadshavare som kollegor, hela tiden med det övergripande syftet att hitta bra lösningar för eleverna. Av eleverna beskrivs Fatima som den som hjälper alla elever, alltid. Fatima är helt enkelt en klart lysande stjärna på Järfällas kommuns pedagoghimmel.”

– Att välja Fatima är absolut rätt val. Hon har alltid eleverna i fokus och stöttar även sina kollegor. Hon har i allra högsta grad bidragit till det lugn och den utveckling som nu präglar vår skola, säger Tallbohovskolans rektor Carin Abrahamsson.

Om Järfälla pedagogpris

Med den årliga utmärkelsen Järfälla pedagogpris vill kommunen visa uppskattning för pedagogernas arbete och stimulera till utveckling. Engagemanget i förskolor och skolor är avgörande för barns och elevers utveckling. Priset delas ut till en legitimerad lärare, förskollärare, fritidslärare eller arbetslag i förskolan eller grundskolan. Alla förskolor och skolor i Järfälla uppmuntras att nominera kandidater till priset. I förskolan är det personal, förskolechef och föräldrar som nominerar kandidater. På skolorna är det personal och rektor som tillsammans med eleverna nominerar kandidater.

2018 års utmärkelse delades ut den 18 juni av barn- och ungdomsnämndens ordförande Eva Ullberg (S), och består av ett diplom och ett stipendium på 15 000 kronor för kompetensutveckling som gagnar verksamheten och/eller pristagaren.

Mer information

Christina Dahlin Wibom, verksamhetchef barn- och ungdomsförvaltningen, christina.dahlin@jarfalla.se
08-580 286 83.

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum