Järfälla Kommun

Järfälla planerar för 70 nya studentbostäder i Barkarby

Dela

Järfälla utreder möjligheten att bygga 70 nya studentbostäder i Barkarby - nära regionens framtida kollektivtrafiknav med tunnelbana, regionaltåg, buss och pendeltåg.

Området i Barkarby där nya studentbostäder kan bli aktuellt ligger en kilometer från den framtida tunnelbanan, regionaltågsstationen, busstorget och det nuvarande pendeltåget - och med busshållplatser inom 150 meters radie.

– Det är ett perfekt läge för studentbostäder, och glädjande att kunna bidra till den växande kunskapsregionen Stockholm, som Järfälla är en del av, säger Claes Thunblad (S) kommunstyrelsens ordförande.

Målet är att skapa en varierad bebyggelse med nya boendemöjligheter för studenter, en målgrupp som idag har svårt att hitta bostad i Stockholmsområdet. I bottenvåningarna planeras för lokaler för verksamheter och service som stödjer det lokala samhället.

Beslut om att upprätta förslag till detaljplan för ny bebyggelse på fastigheten Björkeby 1:276 och 1:316 togs av kommunstyrelsen i Järfälla måndagen den 28 maj.

Nyckelord

Kontakter

Claes Thunblad (S)Kommunstyrelsens ordförande

Claes Thunblad är ordförande i kommunstyrelsen och kommunalråd sedan 20 oktober 2014. Presskontakt: William Sundelin, 070-002 35 06, william.sundelin@jarfalla.se

070-002 35 06 claes.thunblad@jarfalla.se

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum