Järfälla Kommun

Järfälla samverkar kring förnybara drivmedel

Dela

Järfälla kommun ansluter sig till den storregionala samverkansorganisationen Biogas Öst med BioDriv Öst. Syftet med medlemskapet är att få ta del av och bidra till den kunskap som organisationen har om hållbar regional utveckling med fokus på förnybara drivmedel.

Järfälla kommun är numera med i den storregionala samverkansorganisationen Biogas Öst med BioDriv Öst. Organisationen bedriver ett brett hållbarhets- och utvecklingsarbete som aktivt har bidragit till regionens utveckling på både kort och lång sikt. Kommunen får ta del av organisationens spetskompetens inom bland annat förnybara alternativ för transportsektorn samt den omfattande erfarenheten av att söka finansieringsstöd via exempelvis Klimatklivet och EU.

– Klimatet kan inte vänta. Vi vill ligga i framkant med klimatsmarta resor, och då är en viktig pusselbit att gå med i Biodriv öst. Det utgör ett viktigt bidrag till kommunens hållbarhetsarbete, säger Amanda Palmstierna (MP) ordförande tekniska nämnden i Järfälla.

Organisationens verksamhet bidrar till samverkan mellan aktörer i Stockholm, Uppsala, Västmanland, Södermanland, Örebro och Östergötland.

– Vi ser mycket positivt på att Järfälla kommun har blivit en del av vårt stora nätverk som består av ett femtiotal aktörer från såväl offentlig sektor som näringsliv och forskning. Ju fler vi är som samverkar för en hållbar utveckling och förnybara alternativ i transportsektorn, desto snabbare och enklare kan vi nå våra mål, säger Beatrice Torgnyson Klemme, VD för Biogas Öst med BioDriv Öst.

Mer information

Erik Wässing, utredare, erik.wassing@jarfalla.se, 08-580 287 65

Amanda Palmstierna (MP), ordf. tekniska nämnden, amanda.palmstierna@jarfalla.se, 070-002 31 68

Nyckelord

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

200 brittiska lärare står i kö för att besöka skolor i Järfälla25.10.2018 09:12Pressmeddelande

Just nu sitter ett 20-tal brittiska lärare i skolbänkar runt om i kommunen. De är de första av ett stort antal lärare som vill komma till Järfälla för att få ta del av hur vi arbetar praktiskt och teoretiskt med bla utomhuspedagogik och genus i undervisningen. – Otroligt givande och intressant, säger Phil Hoyland, från Bridgley Primary School i Manchester. Vilken inspiration att ta med sig hem.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum