Järfälla Kommun

Järfälla upphandlar logistiklösning för utbyggnaden av Barkarbystaden

Dela

Järfälla kommun upphandlar logistiklösning som ska styra och kontrollera byggtransporterna till det expansiva stadsutvecklingsprojektet Barkarbystaden. Under åren 2019 – 2032 beräknas 488 000 byggtransporter till området.

Utbyggnaden av Barkarbystaden är komplex och involverar många aktörer som bygger för tunnelbana, bostäder, kontor, handel och service. (Visionsbild: Tovatt)
Utbyggnaden av Barkarbystaden är komplex och involverar många aktörer som bygger för tunnelbana, bostäder, kontor, handel och service. (Visionsbild: Tovatt)

Utbyggnaden av stadsutvecklingsprojektet Barkarbystaden är komplex med stora mängder byggtransporter och många byggaktörer som ska samsas i stadskvarter med boende och näringsidkare. Därför upphandlar nu Järfälla kommun en logistiklösning som ska styra och kontrollera byggtransporterna till området.

Förväntningarna är att logistiklösningen ska bidra till:

  • en kraftig minskning av byggtrafik på allmän väg.
  • ökad trivsel för boende och näringsidkare.
  • god arbetsmiljö för byggaktörerna.
  • ökad leveransprecision och kortare byggtider.
  • minskat materialsvinn.

– Med en logistiklösning kan vi styra och kontrollera byggtransporterna till Barkarbystaden. Det bidrar till minskad trafik och miljöbelastning, trygghet och trivsel för boende och näringsidkare samt en god arbetsmiljö och effektiv produktion. Det är en lösning som är bra för alla parter, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.  

Uppdraget innebär att operatören tar ett helhetsansvar för driften av logistiklösningen, ger förutsättningar för en effektiv och hållbar utbyggnad och bidrar till goda produktionsförutsättningar. Upphandlingen är öppen fram till och med 16 mars 2020. Tilldelningsbeslut sker i maj 2020 och driftstart beräknas till Q1 2021.

Beslut om godkännande av upphandling av logistiklösning för Barkarbystaden togs av kommunstyrelsens arbetsutskott onsdagen den 29 januari.

 

Om Barkarbystaden

Enligt avtal om utbyggnad av tunnelbana till Barkarby ska Järfälla kommun uppföra 14 000 bostäder i tunnelbanans influensområde fram till år 2032. Inom stadsutvecklingsområdet Barkarbystaden pågår utbyggnad inom detaljplan för Barkarbystaden I, Barkarbystaden II, Barkarbystaden III, Barkarbystaden IV och Barkarbystaden X samt detaljplanearbete för detaljplanerna Veddesta I, Veddesta II, Veddesta III och Veddesta IV.

 

För mer information:

Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla kommun, via pressekreterare John Backvid, 073-077 79 75, john.backvid@jarfalla.se 

Kerstin Svensson, inköps- och upphandlingsstrateg, Järfälla kommun
08-580 285 11 kerstin.m.svensson@jarfalla.se

Nyckelord

Bilder

Utbyggnaden av Barkarbystaden är komplex och involverar många aktörer som bygger för tunnelbana, bostäder, kontor, handel och service. (Visionsbild: Tovatt)
Utbyggnaden av Barkarbystaden är komplex och involverar många aktörer som bygger för tunnelbana, bostäder, kontor, handel och service. (Visionsbild: Tovatt)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Avtal klart mellan Järfälla och Sagax - industriområde förvandlas till stad i Barkarby2.4.2020 07:20:00 CESTPressmeddelande

Järfälla kommun tecknar avtal med Marcato Förvaltnings AB, vars moderbolag är Sagax, för utveckling av två kvarter om totalt 55 000 kvm i Barkarby. Kvarteren ligger i Veddesta industriområde som ska förvandlas till en upplevelserik stadsmiljö med en av regionens starkaste noder för kollektivtrafik med tunnelbana, buss, pendeltåg och regionaltåg i direkt anslutning till varandra.

Avtal klart mellan Järfälla och Veidekke Eiendom – industriområde förvandlas till stad i Barkarby31.3.2020 07:20:00 CESTPressmeddelande

Järfälla kommun tecknar avtal med Veidekke Eiendom AB för utveckling av sju kvarter om totalt 104 000 kvm i Barkarby. Kvarteren ligger i Veddesta industriområde som ska förvandlas till en upplevelserik stadsmiljö granne med en av regionens starkaste noder för kollektivtrafik med tunnelbana, buss, pendeltåg och regionaltåg i direkt anslutning till varandra.

Detaljplaner antagna - industriområde förvandlas till stad i Barkarby17.3.2020 07:20:00 CETPressmeddelande

Nu börjar Järfälla kommun förvandlingen av Veddesta industriområde i Barkarby. De antagna detaljplanerna omfattar 22 kvarter som ska utvecklas till en upplevelserik blandstad granne med en av regionens starkaste noder för kollektivtrafik med tunnelbana, buss, pendeltåg och regionaltåg i direkt anslutning till varandra. I området äger Veidekke och Sagax fastigheter, Serneke har en markanvisning för sex kvarter och Tricoreal ett intentionsavtal för markanvisning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum