Järfälla Kommun

Järfällas service till företag allt bättre

Dela

Järfällas företagare är allt mer nöjda med kommunens service. Det står klart när SKR presenterar sina öppna jämförelser av företagsklimatet i kommunerna, där Järfälla nu tar ett stort kliv framåt och placerar sig bland de främsta kommunerna i länet.

Restaurang Gurkmeja i Barkarby är ett av Järfällas cirka 6 000 företag.
Restaurang Gurkmeja i Barkarby är ett av Järfällas cirka 6 000 företag.

Mätning av hur nöjda företagare är med kommunernas service har nu genomförts för åttonde gången sedan 2010. För 2020 ökar genomsnittet för NKI-värdet (NKI: Nöjd kund-index) i Sverige från 73 till 74 av 100 möjliga. Järfälla ökar ännu mer, från 73 till 79, vilket placerar kommunen på 22 plats i riket och fjärde plats i länet.

– Ett livskraftigt företagande är viktigt för Järfälla och ett gott företagsklimat är grunden för att bygga vår kommun stark. Som företagare ska man känna att man är viktig för kommunen. Att vi har förbättrat vårt resultat i NKI:n ser jag som ett viktigt steg mot ett företagsklimat i toppklass, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla och ordförande i Järfälla Näringslivs AB.

Företagsklimatet är ett av fokusområdena i kommunens näringslivsstrategi som bland annat innehåller åtgärder kring medarbetarnas syn på företagens samhällsroll, att förbättra service och servicekultur samt att öka utbudet av digitala tjänster för företagare.

– Tack alla företagare som tar sig tid att svara på SKR:s frågor. Det är så viktigt att vi konkret får reda på det vi kan förbättra. Jag ser att många medarbetare jobbar hårt ute i verksamheterna, och det är kul när våra ansträngningar märks i en sån här mätning. Vi har fortfarande mycket kvar att göra, men ett sånt här resultat ger såklart extra energi till vårt förbättringsarbete, säger Vesna Jovic, kommundirektör.

Nyckelord

Kontakter

Emma Feldman (M)Kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd.

Presskontakt: John Backvid, 070-002 49 59.

Tel:070-002 49 59

Bilder

Restaurang Gurkmeja i Barkarby är ett av Järfällas cirka 6 000 företag.
Restaurang Gurkmeja i Barkarby är ett av Järfällas cirka 6 000 företag.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

 

Järfälla strax nordväst om Stockholm, med sina grönområden, sin Mälarkust och sitt fantastiska kollektivtrafikläge, är en attraktiv inflyttningskommmun. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

 

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum