Järvaveckan återlanseras genom dubbelsatsning 2022

Dela

Järvaveckan återuppstår i fysisk form 2022 efter förra årets heldigitala satsning. Nu utökas dessutom veckan till två platser – Järvaområdet och Kungliga Dramatiska Teatern. Därtill gör man en digital storsatsning med sikte på förstagångsväljare i hela landet.

– Vi växlar upp för att möjliggöra förändring, för att vara en röst och ett hopp om en bättre morgondag. Vi står inför ett riksdagsval nästa höst, och därför är det viktigt att Järvaveckan 2022 ska inkludera alla – och då menar vi alla, säger Filip Adamo, projektledare för Järvaveckan.

Folkrörelsen för mångfald, inkludering och social hållbarhet är tillbaka och det med kraft. Järvaveckan 2022 hålls som vanligt på Järvaområdet, men tar även tunnelbanans blåa linje in till stan. Ett samarbete med Dramaten inleds och skapar ytterligare en spelplats för politikerveckan 1–5 juni. Syftet är att främja riktiga samtal, inkludering och mångfald.

– Det känns viktigt och otroligt inspirerande att inleda samarbete med Järvaveckan. Sveriges nationalscen skall vara tillgänglig för alla och vi är övertygade om att detta samarbete är ett steg i den riktningen, att vi kan välkomna fler till teatern, men att vi också tar steget ut och möter publiken i Järva. Dramaten måste ännu mer aktivt arbeta för att vara närvarande, relevant och skapa dialog med vår egen samtid, säger Mattias Andersson, konstnärlig ledare och teaterchef för Dramaten.

2019 besökte fler än 50 000 människor Järvaveckan. Två år senare startades Järvaveckan Live, en redaktionellt oberoende och kritiskt granskande nyhetsaktör, som nu passerat över en miljon streamade minuter. 2022 satsar man på Järvaveckan Live inför höstens riksdagsval, med 100 timmar sändning för 100 procent valdeltagande, direkt från studion i Rinkeby under september månad.

– Visionen och vägen framåt är utstakad, nu behöver vi stöd av aktörer som vågar och vill bidra till att skapa ett arrangemang som är viktigare än någonsin, säger Ahmed Abdirahman, grundare och vd för Stiftelsen The Global Village.

Järvaveckan 2022 – alla nyheter punkt för punkt

Järvaveckan 1–5 juni  – en politikervecka längs blå linjen :

  • Två spelplatser:  Järva by (Järvaområdet) och Dramaten vid Nybroplan i Stockholm
  • Slopade deltagaravgifter för medverkan – möjliggör närvaro för alla

Järvaveckan Live 7–11 september:

  • 100 timmar livesändning från studion i Rinkeby – med syfte att öka valdeltagande och politisk debatt för alla
  • Sändningarna startar onsdag 7 september och avslutas när vallokalerna stängt. 

För mer information, vänligen kontakta:

Filip Adamo, projektledare Järvaveckan, filip.adamo@theglobalvillage.se, 070-777 00 37
Lena Törner, pressansvarig Dramaten, lena.torner@dramaten.se, 070-372 61 47

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Lina Adamo
Foto: Lina Adamo
Ladda ned bild
Foto: Lina Adamo
Foto: Lina Adamo
Ladda ned bild

Om

Järvaveckan är ett initiativ som syftar till att minska avståndet mellan medborgare, politiker och företagsledare, och grundades 2016. Järvaveckan drivs av The Global Village, som är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden stiftelse. Järvaveckan har sedan starten 2016 blivit en av Sveriges viktigaste mötesplatser för samhällsengagerade företag, föreningar, myndigheter, politiker och medborgare. Järvaveckan - folkrörelsen för mångfald, inkludering och social hållbarhet. https://jarvaveckan.se/

Följ Järvaveckan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.