Tekniska verken i LinköpingTekniska verken i Linköping

Jesper Svensson ny vd för Mjölby kraftnät

Dela
Från och med årsskiftet tar Jesper Svensson över efter Sven Petersson som vd för Mjölby kraftnät (MKN) som är det lokala elnätsföretaget i Mjölby och en del av Mjölby-Svartådalen Energi (MSE). Skiftet borgar för kontinuitet och fortsatt fokus på tillväxt på orten.

- Jag tackar för förtroendet och kommer att jobba vidare utifrån det fina jobb som Sven Petersson gjort tidigare. Vi har en bra grund att stå på när det gäller elnätet och målet är att fortsätta att utveckla infrastrukturen. Detta för att möjliggöra etableringar och därigenom fler arbetstillfällen i Mjölby, säger Jesper Svensson, som även är affärsområdeschef Elnät, Tekniska verken.

Ambitionen är även att möjliggöra en grön omställning genom elektrifiering av samhället. Tekniska verken och Mjölby Kraftnät fortsätter fokusera på att bygga ett starkt, effektivt nät som kan möta den omställning i energimarknaden som nu sker.

- Vi har idag ett elnät med mycket nedgrävd kabel och därmed få avbrott, dessutom med en låg avgift, tillägger Jesper Svensson.

- Att samordna Tekniska verken-koncernens tre elnätsbolag i en och samma organisation gör att vi kommer att stå bättre rustade för de utmaningar som vi just nu står inför, men framför allt för att kunna erbjuda den elnätsinfrastruktur som krävs för att locka både människor och företag till Mjölby, säger Fredrik Remneblad vd och koncernchef på MSE.

Sven Petersson går nu vidare till rollen som VD för Vökby Bredband AB www.vokby.se. Han har tidigare haft ett deltidsengagemang där, men kliver nu in i rollen som VD på heltid.

För mer information:

Jesper Svensson, affärsområdeschef Elnät, Tekniska verken: 0724-64 70 60

jesper.svensson@tekniskaverken.se

Fredrik Remneblad vd och koncernchef, MSE: 070-60 70 175

fredrik.remneblad@mse.se 

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/
Tekniska verken-koncernen bygger världens mest resurseffektiva region genom att erbjuda smarta och effektiva lösningar som bidrar till en enkel och hållbar vardag för våra 211 000 privat- och företagskunder. Tillsammans med våra kunder tar vi hand om och nyttjar jordens resurser på ett bättre sätt, med mer nytta och mindre påverkan på miljön. Vi erbjuder tjänster inom elnät och elhandel, avfall, biogas, effektiva energilösningar, vatten och avlopp, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband, belysning och laddlösningar. Välkommen att läsa mer på vår webbplats

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

Rekordresultat för Tekniska verken genererar stor nytta för kunder och invånare28.2.2023 05:33:39 CET | Pressmeddelande

Årets bokslut visar på en vinst om en miljard kronor för Tekniska verken i Linköping. Det är den största vinsten i företagets historia, och kommer i en tid när den behövs som bäst för att skapa både stabilitet och betydande nytta för Linköpings invånare och andra som berörs av Tekniska verkens tjänster. En större andel av vinsten än någonsin tidigare – 300 miljoner kronor – föreslås gå tillbaka till kommuninnevånarna via Linköping Stadshus AB.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum