Lidl Sverige

Johan Augustsson ny landschef för Lidl Sverige

Dela

Johannes Fieber som under två år lett Lidl Sverige med framgång, går vidare inom koncernen och kommer ta över rollen som landschef för Lidl USA. Som efterträdare rekryteras i de egna leden. Johan Augustsson, idag fastighetsdirektör och medlem i ledningsgruppen, tillträder som landschef för Lidl Sverige den 1 juni 2018.

När Johannes Fieber tog över ansvaret för den svenska marknaden satte han en strategi för tillväxt som bland annat innehöll en långsiktig satsning på hållbarhet och en upprustning och utbyggnad av butiksnätet. Under de senaste åren har Lidl Sverige vuxit snabbare än övriga branschen. Omsättningen ökade 2016/17 med 7,5 procent och 2017/18 med 11,2 procent och Lidl närmar sig nu en omsättning på 10 miljarder per år. 2017 blev Lidl den första rikstäckande livsmedelskedjan att klimatkompensera för sin hela svenska verksamhet.

Den 1 juni tar Johan Augustsson över rollen som Sverigechef. Valet av Johan har varit självklart då han har en lång bakgrund inom företaget och varit med sedan starten 2003. Johan är en person med gedigen erfarenhet från Lidl Sveriges hela verksamhet och han har innehaft roller som bland annat försäljningsdirektör och nu närmast som fastighetsdirektör med ansvar för företagets växande butiksnät. Under det senaste året har Lidl tecknat avtal om 29 nya etableringar, inklusive nya butiker på Östermalmstorg i centrala Stockholm, i Femman i Göteborg samt Caroli i Malmö.

- Mitt uppdrag är tydligt, Lidl ska fortsätta ta marknadsandelar i Sverige. Jag tar över med de bästa förutsättningarna; fler och fler kunder väljer Lidl och vi är ett företag som växer genom bland annat ett långsiktigt och strategiskt hållbarhetsarbete på bred front och genom vårt erbjudande om högsta kvalitet till bästa pris. Jag ser fram emot att fortsätta arbetet tillsammans med ledningsgruppen som är ett starkt gäng och känner varandra väl, säger Johan Augustsson, tillträdande chef för Lidl Sverige.

- Det är med stolthet jag lämnar Lidl Sverige. Alla vi som jobbar på Lidl, har tillsammans jobbat hårt och lyckats nå många av de höga målen som vi satte när jag kom till Sverige. Johan Augustsson är helt rätt person att fortsätta arbetet med att utmana konkurrenterna på den svenska marknaden och få fler kunder att upptäcka fördelarna med Lidl, säger Johannes Fieber, avgående Sverigechef för Lidl Sverige.

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Ladda ned bild
Johan Augustsson, Fastighetsdirektör Lidl Sverige
Johan Augustsson, Fastighetsdirektör Lidl Sverige
Ladda ned bild
Johannes Fieber, Sverigechef
Johannes Fieber, Sverigechef
Ladda ned bild

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 184 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har två centrallager, ett i Halmstad och ett i Rosersberg. Under 2019 öppnar vi ett tredje centrallager i Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl storsatsar på hållbar textil16.7.2019 07:43:00 CESTPressmeddelande

Lidl Sverige fortsätter utveckla utbudet av mer hållbara produkter. Nu lanserar livsmedelskedjan ett pilotprojekt kring en ny textilkollektion med biologiskt nedbrytbar textiltryckfärg, certifierad enligt Cradle to CradlesTM guld- och silverstandard. Utöver den nya kollektionen byter Lidl även ut alla egna textilprodukter som innehåller viskos till den mer miljövänliga LENZING EcoVero Viskos, vilket minskar vattenåtgången i produktionen med hela 50 procent.

Byggstart för Sveriges första klimatneutrala butik3.7.2019 15:02:48 CESTPressmeddelande

Idag togs det första spadtaget i bygget av Lidls helt klimatneutrala butik på Gotland. Den nya butiken ska stå klar i juli 2020 och blir inte bara öns första Lidlbutik, utan även pilotprojekt för Sweden Green Building Councils (SGBC) nya certifiering NollCO2. Projektet utvecklas av Lidl tillsammans med SGBC och LINK Arkitektur. Med butiken på Gotland tar Lidl ytterligare ett steg i att minska klimatpåverkan från sina butiksbyggnader.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum