E.ON Sverige AB

Johan Mörnstam ny vd för E.ON Sverige

Dela
Johan Mörnstam tillträder idag som ny vd för E.ON Sverige och chef för Customer Solutions. Han behåller sin nuvarande position som Europachef för E.ON Networks och kommer därmed att axla två roller inom koncernen. Nuvarande vd för E.ON Sverige, Marc Hoffmann, lämnar sin roll och ledningen för E.ON på egen begäran idag den 31 mars. Martin Höhler fortsätter i sin roll som vd för E.ON Energidistribution AB.
Johan Mörnstam är ny vd för E.ON Sverige. Foto; Apelöga
Johan Mörnstam är ny vd för E.ON Sverige. Foto; Apelöga

På uppdrag av E.ONs koncernledning vill jag tacka Marc Hoffmann för hans engagemang för vår koncern. Nu ser jag mycket fram emot att arbeta med Johan Mörnstam som kommer att leda E.ONs verksamhet i Sverige framgångsrikt, säger Patrick Lammers, medlem i koncernledningen E.ON SE, med ansvar för E.ON Customer Solutions.

Johan Mörnstam har den kompetens och det ledarskap som behövs för att utveckla och driva E.ON Sveriges verksamhet i en tid av extremt stor osäkerhet på energimarknaden i Sverige och i hela Europa. Johan Mörnstams djupa erfarenhet från energisektorn, både i Sverige och internationellt, gör honom till rätt person att ta sig an det svenska energisystemets utmaningar.

Johan Mörnstam var vd för E.ON Energidistribution AB mellan 2014 och 2019, och har gedigen kunskap om den svenska verksamheten och de utmaningar som Sveriges energiförsörjning står inför. Han har tidigare bland annat ingått i regeringens Elektrifieringskommission.

Jag ser fram emot att arbeta med Sveriges energiförsörjning igen, tillsammans med alla de kompetenta medarbetare som finns inom E.ON. Sverige har ett enormt behov av investeringar för att klara en kraftigt ökad elanvändning i framtiden, vilket kräver utbyggnad av ett modernt elnät, inkoppling av mer förnybar elproduktion och ökade satsningar på innovativa energilösningar och elektrifiering i transportsektorn. Vi står inför en historisk förändring av energisystemet, där E.ON som ett av Sveriges största energiföretag har en avgörande roll i att driva på elektrifieringen och uppfyllandet av klimatmålen, säger Johan Mörnstam.

Kontakter

Bilder

Johan Mörnstam är ny vd för E.ON Sverige. Foto; Apelöga
Johan Mörnstam är ny vd för E.ON Sverige. Foto; Apelöga
Ladda ned bild

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

E.ON storsatsar på biologisk mångfald – 30 stationer ska åtgärdas per år29.5.2023 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Nu inleder E.ON arbetet med att anpassa livsmiljöer för vildbin och andra insekter, blommor, svampar och fåglar på fördelningsstationer i landet. Det är en del av energibolagets storsatsning på biologisk mångfald. –Det omfattar bland annat bihotell och växter som lockar till sig pollinatörer, liksom sandblottor, högstubbar och stockar som gynnar insekter, svampar och fåglar. Vi går metodiskt igenom alla våra stationer och ska anpassa 30 om året, säger Martin Höhler, vd på E.ON Energidistribution.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum