Region Örebro län

Jonas Claesson blir ny ordförande i Nyckelfonden

Dela
Jonas Claesson, Region Örebro läns hälso- och sjukvårdsdirektör, blir ny ordförande i Nyckelfonden. I morgon, den 1 april, övertar han ordförandeskapet från avgående Bo Andersson.

- Att få tillträda som ordförande är en stor ära och jag ser verkligen fram emot att fortsätta det fina arbete som Bo Andersson gjort och som Nyckelfonden alltjämt gör, säger Jonas Claesson.

Hos Nyckelfonden kan regionens forskare ansöka om pengar för sina forskningsprojekt. Ansökningarna beslutas av styrelsen efter att de har granskats och bedömts av en sakkunniggrupp. Sedan starten år 1989 har Nyckelfonden med hjälp av givare kunnat finansiera fler än 400 forskningsprojekt med totalt över 200 miljoner kronor.

- Nyckelfonden är en angelägen och värdefull aktör som tack vare generösa donationer möjliggör en bred klinisk forskning som är till nytta och glädje för hälso- och sjukvården i allmänhet och patienterna i synnerhet, säger Jonas Claesson.

De projekt som finansieras av Nyckelfonden är av olika karaktär men en gemensam nämnare är att de ska vara patientnära och att de ska vara till nytta för länsinvånarna. Det kan till exempel handla om förfinade operationstekniker, mer precisa diagnoser och bättre behandlingsmetoder.

- Nyckelfonden har under sina drygt 30 år varit mycket framgångsrik och jag känner både glädje och tacksamhet över att ha haft förmånen att vara med på en del av resan, säger Bo Andersson, avgående ordförande.

Läs mer om Nyckelfonden på Nyckelfondens webbplats.

Kontakt

Jonas Claesson, tillträdande ordförande i Nyckelfonden, telefon: 019-602 37 00

Bo Andersson, avgående ordförande i Nyckelfonden, telefon: 070-518 73 15

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Jonas Claesson, tillträdande ordförande i Nyckelfonden
Jonas Claesson, tillträdande ordförande i Nyckelfonden
Ladda ned bild
Bo Andersson, avgående ordförande i Nyckelfonden
Bo Andersson, avgående ordförande i Nyckelfonden
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Sugen på solceller? Fråga din kommun!23.5.2023 07:40:00 CEST | Pressmeddelande

Utbyggnaden av solel fortsätter att öka i snabb takt i Örebro län, där den totala installerade effekten ökade med 58 procent från föregående år. Högre elpriser ökar efterfrågan och intresset att installera solceller på sin egen fastighet, men det kan vara lätt att glömma bort att undersöka vad som gäller inför en installation. Oavsett om bygglov krävs eller inte så ska en installation alltid utformas med varsamhet. Kontakta din kommun i ett tidigt skede för att vara på den säkra sidan att det blir rätt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum