Expressen

Josefine Jinder ansluter till Expressens kultursida

Dela
Josefine Jinder, 34, börjar skriva för Expressens kultursida. “Josefine Jinder är en modern samtidsuttolkare. Jag är glad för Expressenläsarnas skull”, säger kulturchef Victor Malm.
Josefine Jinder, foto: Olle Sporrong
Josefine Jinder, foto: Olle Sporrong

Artisten och låtskrivaren Josefine Jinder albumdebuterade 2013 med skivan “Break up” under artistnamnet Little Jinder och har sedan dess släppt ytterligare fyra album. 2015 fick hon en Grammis för Årets pop och 2016 och 2019 medverkade hon i “Så mycket bättre”.
– Josefine har faktiskt redan skrivit två texter på kultursidan. Båda ger en ny och originell bild av vad kulturjournalistik kan vara. Klar intelligens som på ett lika drastiskt som elegant sätt fångar vår tid, säger Victor Malm.

Josefine Jinder har just avslutat turnén för sitt senaste album “Salta diamanter” och kommer att bidra med analyser, kommentarer och kulturessäer på Expressens kultursida.
– Jag misstänker att jag är en ganska extrem känslomänniska vilket ofta resulterar i ett enormt behov av att ventilera. Mycket av det som snurrar i mitt huvud låter sig inte koncentreras till en slagkraftig låttext och någonstans måste jag ta vägen med det ibland? Ge mig ett utlopp och jag tar det, säger Josefine Jinder.

Nyckelord

Kontakter

Victor Malm, kulturchef, victor.malm@expressen.se

Bilder

Josefine Jinder, foto: Olle Sporrong
Josefine Jinder, foto: Olle Sporrong
Ladda ned bild

Om

Expressen
Expressen
Gjörwellsgatan 30
105 16 Stockholm

08-738 30 00http://www.expressen.se

Expressen är ett ledande mediehus i alla kanaler. Med redaktioner i Stockholm, Göteborg och Malmö rapporterar vi dygnet runt i mobil, sajt, tv, sociala medier och den tryckta tidningen.

Vår prisbelönta journalistik roar, oroar och förargar. Precis som den har gjort sedan starten 1944.

Följ Expressen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Expressen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum