Göteborg & Co AB

Julstaden Göteborg bjuder på fyra nyheter och en årsgammal favorit – nu är julen här!

Dela

Julen närmar sig och Julstaden Göteborg bjuder i år på 100 julevenemang varav 20 julmarknader, 42 julkonserter och flera nyheter: nya skridskobanan i Kronhusparken, levande musik på nya scenen på Kungstorget, filmupplevelse i 360 grader om Göteborgs 400-åriga historia i Bältespännarparken, förra årets favorit Julsånger från vallgraven är tillbaka och det blir julkonsert på Pustervik med Augustifamiljen och gäster.

Foto: Liseberg.
Foto: Liseberg.

Den 19 november öppnar Jul på Liseberg och då går också startskottet för 18:e upplagan av Julstaden Göteborg. Precis som julen bjuder på många traditioner är nu flera klassiska julupplevelser i Göteborg tillbaka, kryddat med fina nytillskott.

Julscen på Kungstorget
I mitten av december kommer Kungstorget i centrala Göteborg att få en egen julscen där körsång blandas med debutanter och etablerade artister.

– Jag vill gärna tipsa om julscenen på Kungstorget 15–19 december. Här kommer bland andra Arvingarna, Malena Ernman, Mari Boine, Maja Francis och Adolphson & Falk att spela. Det är självklart gratis och öppet för alla. Sedan tror jag att skridskobanan i Kronhusparken kommer att bli mysig med mycket julstämning, säger Jennie Heidenfors, enhetschef Evenemang på Göteborg & Co.

360 graders filmupplevelse om Göteborgs historia
I Bältespännarparken kommer en cirkulär 8 meter hög filmduk i en 30 meter bred installation att sättas upp. Här går det att kliva rakt in i Göteborgs 400-åriga historia i en 360 graders filmupplevelse. Filmen är 12 minuter lång och är en del av Göteborgs 400-årsjubileum.

– Vi har ett stort festligt firande av Göteborgs 400-årsjubileum framför oss 2023, men när 2021 går mot sitt slut känns det jättefint att summera födelsedagsåret och samtidigt blicka framåt med denna mycket speciella filmupplevelse av Göteborgs historia, säger Mia Samuelsson, konstnärligledare på Göteborg & Co för Jubileet.

Julkonsert på Pustervik med Augustifamiljen
I år hålls det julkonsert till förmån för Stadsmissionen på Pustervik den 16 december inför publik, och konserten sänds också på gp.se den 21 december. På scen står Augustifamiljen tillsammans med Bo Sundström och Mia Skäringer med flera. Biljetterna till julgalan kostar 100 kronor och intäkterna går oavkortat till Stadsmissionens viktiga arbete. I samband med sändningen på gp.se går det också att swisha pengar. Konserten är ett samarbete mellan Göteborg & Co, Göteborgs-Posten och Stadsmissionen.

Fler julfavoriter
Storfavoriten från förra året, Julsånger från vallgraven, är tillbaka! Lodolakören, förstärkta med Alexander Göransson på slagverk, Göteborgs Ungdomskör och Solid Gospel intar de klassiska Paddan sightseeingbåtarna och bjuder på körsång mellan den 28 november och 19 december.

Läs mer på goteborg.com
Det finns också mängder med klassiska julmarknader, julbord och julkonserter. Allt innehåll finns på goteborg.com. 

Julstaden Göteborg följer folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Information:
Julscen på Kungstorget
15–19 december. Programmet pågår 16.15–20.00 varje dag. Eftermiddagarna inleds med en soloartist, duo eller trio, följt av körsång, innan sista akten börjar. Det är kostnadsfritt, ingen förbokning krävs.

360 graders filmupplevelse av Göteborgs historia
Visas nonstop i Bältespännarparken 3–19 december mellan 17.00–21.30, kostnadsfritt.

Skridskoåkning i Kronhusparken
Skridskobanan är öppen 27 november till 19 december, 11.00–18.00 alla dagar. Det är kostnadsfritt att åka och det finns också skridskor och hjälm att låna. Barn åker under uppsikt av föräldrar.

Julsånger från vallgraven
Rutten går från Kungsportsplatsen, längs vallgraven förbi Rosenlund och vänder när den når älven. Onsdagar, fredagar, lördagar, söndagar. Vardagar 18.00–19.30. Helger 16.00–17.30.

Julkonsert på Pustervik
Sker inför publik den 16 december, sänds på gp.se den 21 december. Biljetterna till den 16 december kostar 100 kr och släpps fredagen den 19 november klockan 10.00. 

Kontakter

Charlott HolmåkerPR Manager

Presskontakt och pressansvarig på Göteborg & Co. Ansvar för destinations-PR i Sverige, Danmark och Norge. Presskontakt för Göteborgs 400-årsjubileum, Göteborgs Kulturkalas och Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg.

Tel:+46 (0)72 856 65 11charlott.holmaker@goteborg.com

Bilder

Foto: Liseberg.
Foto: Liseberg.
Ladda ned bild
Julsånger från vallgraven 2020. Foto: Valentine Experience/Göteborg & Co.
Julsånger från vallgraven 2020. Foto: Valentine Experience/Göteborg & Co.
Ladda ned bild
Jul i Haga. Foto: Happy Visuals/Göteborg & Co.
Jul i Haga. Foto: Happy Visuals/Göteborg & Co.
Ladda ned bild
Augustifamilen. Foto: Gabriella Dahlman.
Augustifamilen. Foto: Gabriella Dahlman.
Ladda ned bild
Bo Sundström. Foto: Carl Thorborg.
Bo Sundström. Foto: Carl Thorborg.
Ladda ned bild
Mia Skäringer. Foto: Ellika Henrikson.
Mia Skäringer. Foto: Ellika Henrikson.
Ladda ned bild
Arvingarna. Foto: Emelie Lager.
Arvingarna. Foto: Emelie Lager.
Ladda ned bild
Malena Ernman. Foto: Elisabeth Frang.
Malena Ernman. Foto: Elisabeth Frang.
Ladda ned bild
Adolphson & Falk. Foto: Mauro Rongione.
Adolphson & Falk. Foto: Mauro Rongione.
Ladda ned bild
Mari Boine. Foto: Gregor Hohenberg.
Mari Boine. Foto: Gregor Hohenberg.
Ladda ned bild
360 graders filmupplevelse av Göteborgs historia. Illustration: Stina Wirsén
360 graders filmupplevelse av Göteborgs historia. Illustration: Stina Wirsén
Ladda ned bild
Maja Francis. Foto: Luger.
Maja Francis. Foto: Luger.
Ladda ned bild

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Box 29
401 20 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s mål är att få fler att upptäcka och välja Göteborg.
Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination, så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism, Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

Ruben Östlund regisserar publiken på Göteborg Film Festival4.1.2023 07:58:16 CET | Pressmeddelande

Biografens förmåga att skapa kollektiva upplevelser är oöverträffad. Men har samtidens scrollande på individuella skärmar skadat publikens förmåga att delta i en gemensam föreställning? Den dubbelt guldpalmsbelönade regissören, och filmfestivalens hedersordförande, Ruben Östlund vill gå till botten med biobesökarnas beteenden och engagemang. I föreställningen This Is Cinema! på Göteborg Film Festival tar han sig an den försoffade biopubliken för att skapa världens bästa biokultur.

13 nya anledningar att besöka Göteborg jubileumsåret 20233.1.2023 11:10:40 CET | Pressmeddelande

Historien upprepar sig: När Göteborg fyllde 300 år 1921 fick firandet skjutas upp i två år. Och samma sak hände 2021 när Göteborg fyllde 400 år; pandemin satte stopp för firandet. Men i juni startar äntligen Göteborgs Jubileumsfirande. Det blir en stor Jubileumsfestival som inleder sommaren. Och det är bara en av höjdpunkterna i Göteborg. Här listar vi 13 nya anledningar till att besöka Göteborg i år.

A new direct line from New York bolsters Gothenburg as a destination21.12.2022 13:05:47 CET | Press release

At the end of April next year, SAS starts a new direct flight between Gothenburg and New York. The direct link will mean a lot for more visitors to explore and choose Gothenburg. – It shows that there is great faith in Gothenburg as a destination. The development here is fantastic and good access to international metropoles can be the deciding factor in the competition with other cities, says Peter Grönberg CEO of Göteborg & Co.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum