Familjens Jurist

Jurister och terapeuter samarbetar för bättre skilsmässor

Dela

Varje år genomgår över 20 000 par en skilsmässa i Sverige, och många barn hamnar i kläm i konflikter om vårdnad, boende och umgänge. Nu går jurister och terapeuter samman för att underlätta i processen, och ge både juridiskt och emotionellt stöd när livet förändras.

En skilsmässa är ofta väldigt uppslitande för alla involverade, såväl vuxna som barn. Familjens Jurist och Mind Sthlm lanserar därför den nya tjänsten, Skiljas Tillsammans, där juridiken och psykologin går hand i hand.

Vi upplever att många som vänder sig till oss under en skilsmässa fokuserar på en sak i taget, eftersom det är många frågor som väcks och ska besvaras. När livet står inför en stor förändring är det inte alltid så lätt att navigera och veta var man ska börja. Är det barn involverade är det extra viktigt att man fortsätter vårda relationen även om man inte längre är ett par, för barnets bästa, eftersom man alltid kommer ha en föräldrarelation. Genom vår nya tjänst Skiljas Tillsammans vill vi förenkla processen och föra samman juridiken och psykologin, säger Victoria Thore, VD på Familjens Jurist. 

Många frågor väcks och ska besvaras vid en skilsmässa, både praktiska och emotionella. I relationer med barn behöver man landa i sin nya föräldrarelation, och hur den blir så bra som möjligt för barnen. 

Som förälder är det viktigt att försöka ta barnets perspektiv, och fundera över hur man kan bibehålla en stark familj och föräldrarelation även efter en skilsmässa. Det är lättare sagt än gjort, men man ska komma ihåg att en trygg uppväxt inte handlar om en familj under ett tak. Att skiljas tillsammans innebär att man vill ha en hållbar relation framåt och tar ansvar för sitt välmående, säger Åsa Hedrén Videbaek, VD på Mind Sthlm. 

Skiljas Tillsammans lanseras den 1 juli och är en digital tjänst som ska verka för en hållbar familjerelation framåt. Paketeringen innebär att man får hjälp med både bodelningsavtal av Familjens Jurist och samtal med en terapeut från Mind Sthlm - för en så bra skilsmässa som möjligt.

Kontakter

Bilder

Om

Familjens Jurist
Familjens JuristFamiljens Jurist är Sveriges största juristbyrå, med 400 medarbetare på 240 kontor med inriktning på juridisk rådgivning till privatpersoner. Verksamheten omfattar alla delar av familjerätten men även områden som migrationsrätt, målsägandebiträde, etc. Familjens Jurist omsätter drygt 400 miljoner kronor per år och är ett helägt dotterbolag till Fonus ekonomisk förening.

Följ Familjens Jurist

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Familjens Jurist

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum