Järfälla Kommun

Kända artister i årets utvecklade Järfällafestival

Dela

Järfällafestivalen, som i år utvecklas med kvällsaktiviteter, presenterar flera stora artister som lockar barn, ungdomar och vuxna. Ayla från Bolibompa håller i dagsprogrammet, och på kvällen underhåller Ale Möllers Trio tillsammans med Louise Hoffsten och Rigmor Gustafsson. Kvällen avslutas med Kaliffa.

Årets Järfällafestival, som är den sjunde i ordningen, blir något alldeles extra. På förmiddagen i Riddarparken i Jakobsberg kommer Ayla från TVs Bolibompa att vara  konferencier och leda allsång för barnen. Den galna showen "Mamma Pappa Troll", Järfällatrollkarlen Robert Ace och upptåg med gycklargruppen Trix kommer att hålla i gång på scenen i Riddarparken.

Förutom scenuppträdanden blir det bomässa med information om nya bostäder och byggprojekt, prova-på-aktiviteter med föreningar som tex järfällagymnasterna och budoklubben och kulturskolan, marknad, ponny­ridning, häst och vagn, klappa djur, hoppborg, ansiktsmålning, fiskdamm och dans med Brunna Dansgille under hela dagen.

Första gången med kvällsaktiviteter

På kvällen förvandlads Riddartorget till en skön plats där man kan äta något gott och lyssna på några av landets bästa artister.

Husbandet Ale Möllers Trio gästas av bluessångerskan Louise Hoffsten, jazzsångerskan Rigmor Gustafsson, SouSou & Maher Cissoko med koraspel, sång och rytmik och Charu Harihanan med instrumentet mridangam och carnatic sång. Kvällen avslutas med dans med hiphop- och reggaeartisten Kaliffa som släppte singeln Helt seriöst och toppade alla listor 2017.

- Vi är otroligt stolta över att ha så många fantastiska artister som uppträder och olika musikstilar representerade på årets Järfällafestival. I år har vi höjt ambitionen ytterligare och tagit det första steget mot att inrätta en kulturnatt i kommunen. Helt seriöst, det här kommer att bli en toppenkväll för Järfällabor i alla åldrar, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande

Järfälla kommun på festivalen

Järfälla kommun har ett stort tält där Sportoteket lånar ut sportartiklar, KomTek som erbjuder teknikkul för barn och ungdomar, kulturvandringar, minibibliotek, fritidsgården Station 7, Fairtrade (som bjuder på tårta), Integration och HR.

Fri entré under hela festivalen. läs mer på jarfalla.se/festival

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Efterlängtad byggstart för Veddestabron i Barkarby18.3.2019 14:23:36 CETPressmeddelande

Idag tog Järfälla kommun och Trafikverket det första spadtaget för Veddestabron. Bron blir en viktig pusselbit i den nya staden som växer fram i Barkarby och en viktig del i den stora regionala infrastruktursatsning som görs här för resenärer i hela Stockholmsregionen: en ny stad och en ny kollektivtrafikknutpunkt där direkt anslutning mellan tunnelbana, buss, pendeltåg och regionaltåg gör att fler människor i regionen har möjlighet att bo, leva, arbeta och studera där de vill.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum