Riksteatern

Karin Thomasson utsedd till ny ordförande för Riksteatern

Dela

Vid årsskiftet lämnar Berit Högman över Riksteaterns ordförandeklubba till Karin Thomasson, en engagerad kulturpolitiker och aktiv kulturutövare. Idag, 3 december, beslutade regeringen att utse Thomasson till ny ordförande.

Fotograf: Göran Strand
Fotograf: Göran Strand

-Jag skulle beskriva mig själv som en passionerad kulturpolitiker som genom åren har drivit kulturfrågor på både lokal, regional och nationell nivå. Jag har hållit på med kultur i hela mitt liv i olika former. Kulturen är min livsluft, säger Karin Thomasson.

Men hon tar inte bara del av kulturen, hon är utbildad musiklärare och utövar musik aktivt som cellist i två olika semiprofessionella orkestrar i Östersund. Det är också i Östersund, på Frösön, hon är bosatt. Medlem i Riksteatern har hon varit länge. Som aktiv i det lokala kulturlivet men också genom sitt arbete som kulturpolitiker har hon bra koll på Riksteatern som organisation och som rörelse.

-Jag ser verkligen fram mot detta uppdrag. Jag känner mig besjälad av Riksteaterns uppdrag att nå ut med kultur i hela landet. Kulturen håller landsbygden vid liv och skapar sammanhållning lokalt. Riksteatern är en garant för att alla delar av Sverige ska få professionell scenkonst. De senaste månaderna har jag också blivit medveten om hur mycket kultur betyder för mig och hur mycket jag saknar den när jag inte har möjlighet att ta del av den som jag annars brukar, säger Karin Thomasson.

Riksteaterns nuvarande ordförande Berit Högman kommer i och med sin avgång fokusera på sitt uppdrag som landshövding i Västernorrland.

-Det har varit fem givande och stimulerande år på Riksteatern och visst känns det tråkigt att sluta. Men det har varit svårt att få tiden att räcka till både arbetet som ordförande i Riksteatern och det omfattande arbetet som landshövding, säger Berit Högman.

Berit Högman utsågs till ordförande på Riksteaterns Kongress i maj 2015.

-Jag kommer att fortsätta att vara en stark supporter för Riksteatern. Självklart kommer jag att fortsätta ta del av olika slags scenkonst även efter min tid som ordförande, liksom att hålla kontakt med människor i olika delar av rörelsen.

Kontakter

För mer information: Anna Gerdin Press- och PR-ansvarig anna.gerdin@riksteatern.se Tel: 070- 528 991 5

Bilder

Fotograf: Göran Strand
Fotograf: Göran Strand
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum