Riksteatern

Kärlek och maskulinitet när den palestinska stjärnregissören Amir Nizar Zuabi sätter upp föreställning i Sverige

Dela

Ravinen är en passionerad kärlekshistoria om moral och maskulinitet. Det är första gången den palestinska stjärnregissören och dramtikern Amir Nizar Zuabi spelas i Sverige. På scen ser vi bland annat Lisa Werlinder och Othman Othman. Världspremiär den 13 november i Årsta utanför Stockholm och spelar därefter på Örebro Teater.

I en mindre stad i Sverige möter vi ett framgångsrikt medelålders par. Mannen är chef för en grupp arbetare, immigranter från hela världen, som drar optisk fiber genom en ravin i en skog. Spänningar börjar byggas upp mellan arbetarna och deras till synes välmenande chef. När chefens fru en dag besöker arbetsplatsen vävs personernas liv och olika världar samman. Mötet leder till en förbjuden kärlekshistoria där känslor och lojaliteter hamnar i konflikt med varandra och skapar en spiral av händelser som inte går att stoppa.

- I Ravinen är karaktärerna individer med flera lager. Vi som möter dem kan identifiera oss med dem; de är precis lika komplicerade som vi, lika klumpiga och besvärliga, lika mänskliga. Jag hoppas att när man har sett pjäsen så ser man andra människor på ett annat sätt. Någon som man vanligtvis skulle gått förbi utan att lägga märka till kanske man kan få syn på och tänka att det också är en komplicerad människa, med starka känslor och med djup, säger Amir Nizar Zuabi.

Ravinen är en berättelse som ställer frågor som: Vem är god? Vem har moralen på sin sida? Och vem har egentligen makt? I detta drama får de stora känslorna som kärlek, ilska, åtrå och sorg ta plats. Ravinen är skriven på engelska och översatt av den svenska dramaturgen Magnus Lindman. Föreställningen är en samproduktion mellan Riksteatern och Örebro Teater.

Världspremiär 13 november i Hallunda, Stockholm. Premiär 28 november Örebro Teater. Medverkande Lisa Werlinder Othman Othman Isa Aouifia Linus Lindman Ibrahim Faal Nikolai von Schlippenbach

Konstnärligt team Manuskript och regi Amir Nizar Zuabi Scenografi och kostym Annika Bromberg Ljus Sofia Lindé och Hannele Philpson Maskdesign Anna Olofson Textdramaturg Ninna Tersman Dramaturg Lisa Lindén

För mer information samt turnéplan: riksteatern.se/ravinen

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/ravinen

Kontakter

För mer information: Anna Gerdin Press- och PR-ansvarig anna.gerdin@riksteatern.se Tel: 070- 528 991 5

Bilder

Ladda ned bild
Ravinen Fotograf: Mats Becker
Ravinen Fotograf: Mats Becker
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum