AcadeMedia

Klara Teoretiska nytt namn för fem gymnasieskolor i Stockholm

Dela

Nu på torsdag inleds årets gymnasiemässa i Älvsjö där niondeklassare i Storstockholm får chansen att stifta bekantskap med sina framtida gymnasieskolor. I år samlas för första gången fem av stadens gymnasieskolor under ett nytt namn; Klara Teoretiska Gymnasium.

Klara Teoretiska Gymnasium består av 10 skolor på sex orter i Sverige
Klara Teoretiska Gymnasium består av 10 skolor på sex orter i Sverige

Det är gymnasieskolorna Klara Norra och Klara Södra som tillsammans med tidigare Hermods Gymnasium på Gärdet och Mikael Elias gymnasium i Stockholm och i Sollentuna bildar nya Klara Teoretiska Gymnasium. På Gymnasiemässan i Älvsjö delar de fem skolorna monter när de möter eleverna från årskurs 9 som ska väja gymnasium inför hösten.

Klara Teoretiska består efter sammanslagningen av totalt tio gymnasieskolor, från Malmö i söder till Sundsvall i norr.

- Socialt engagemang och universitetsförberedande studier förenar skolorna inom Klara-gruppen. Vårt samarbete med lokala universitet, satsningar på internationella projekt samt forum för kunskapsutbyten blir också självklara inslag på våra skolor, berättar Paul Gertsson, skolchef för Klara Teoretiska Gymnasium.

Närmare 25 000 elever förväntas besöka Gymnasiemässan som i år går av stapeln den 22-24 november. Med drygt 160 deltagande skolor är detta Sveriges största gymnasiemässa.

- Våra elever är de som bäst kan berätta vad det innebär att studera hos oss, berättar Lotten Nimar, rektor för Klara Södra, som också kommer finns på plats i skolornas gemensamma monter under Gymnasiemässan tillsammans med sina lärare.

Hur ska eleverna kunna veta vilken skola som passar dem bäst?
- Utbudet av olika gymnasieskolor är stort. På mässan kan man skapa sig en överblick och även prata med oberoende studie- och yrkesvägledare som kan ge råd kring program och inriktningar. Förutom att gå på mässan så rekommenderar vi intresserade elever att besöka utvalda skolor under ett öppet hus eller en prova på-dag, säger Lotten Nimar. 

Nyckelord

Kontakter

Paul Gertsson
Skolchef Klara Teoretiska Gymnasium
0730-31 81 87
paul.gertsson@academedia.se

Bilder

Klara Teoretiska Gymnasium består av 10 skolor på sex orter i Sverige
Klara Teoretiska Gymnasium består av 10 skolor på sex orter i Sverige
Ladda ned bild

Om

AcadeMedia
AcadeMedia
Adolf Fredriks Kyrkogata 2
Stockholm

08 7944200http://www.academedia.se

AcadeMedias teoretiska gymnasieskolor består av totalt 21 skolor som verkar under namnen Klara Teoretiska Gymnasium, ProCivitas och Sjölins gymnasium. Skolorna erbjuder de högskoleförberedande gymnasieprogrammen ekonomi, naturvetenskap, samhälle och teknik och finns från Malmö i söder till Sundsvall i norr. 

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum