Lidl Sverige

Klart för Mölnlyckes första Lidl-butik

Dela

Lidl bygger ny butik i Mölnlycke, Härryda, som blir den första i kommunen. Tillsammans med bostadsutvecklaren Bo Aktivt i Sverige AB utvecklar Lidl ett helt nytt kvarter. Butiken börjar byggas i slutet av året och planeras stå klar våren 2022.

Lidl till Mölnlycke
Lidl till Mölnlycke

Lidl har signerat ett avtal med Bo Aktivt i Sverige AB om ett förvärv av en 3D-fastighet mitt i centrala Mölnlycke, belägen intill Hulebäcksgymnasiet och Wallenstamhallen. Den nya butiken kommer bli Lidls första butik i Mölnlycke. Tillsammans med bostadsutvecklaren Bo Aktivt i Sverige AB utvecklar Lidl ett nytt kvarter i kommunen.

- Vi har letat efter det rätta läget i Mölnlycke i flera år nu. När vi kom i kontakt med Bo Aktivt och de berättade om sina planer att utveckla ett flerbostadshus med handel i bottenplanet, föll alla bitar på plats. Detta i kombination med ett mycket gott samarbete med Härryda Kommun gör att vi nu kan se fram emot att välkomna Mölnlyckeborna till ortens första
Lidl-butik säger Christoffer Wennergren, Fastighetschef på Lidl Sverige.

Lidl förvärvar hela bottenplanet om totalt cirka 2 800 kvadratmeter, bestående av cirka 1 800 kvadratmeter butik och lager samt en kundparkering med cirka 40 parkeringsplatser. Bo Aktivt ska utveckla våningsplan 2 – 4 till 87 moderna och exklusiva bostadsrättslägenheter för de som är 55+, där de boende även kommer att ha tillgång till en wellnessavdelning med gym, pool, bastu samt en inglasad atriumgård.

- Att Lidl väljer att etablera sin första butik i Mölnlycke och BonTop är vi mycket glada över, säger Ulf Spennare, Vd på Bo Aktivt i Sverige AB. Det höjer attraktiviteten i området såväl som i BonTop. Nu ser vi fram emot produktionsstarten och att tillsammans med Lidl bygga detta fantastiska projekt.

3D-fastigheter är byggnader som avgränsas i höjd och djupled så våningsplan inom samma fastighet kan ha olika ägare. Fördelarna med 3D-fastigheter är bland annat att byggnader och anläggningar i stadskärnor kan användas mer effektivt, till exempel genom att befintliga hus byggs på med ytterligare våningsplan eller att det byggs bostäder, affärer och kontor över spårområden.

Den nya butiken ska börja byggas vintern 2019 och väntas öppna våren 2022.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Lidl till Mölnlycke
Lidl till Mölnlycke
Ladda ned bild
Christoffer Wennergren, Fastighetschef Lidl Sverige
Christoffer Wennergren, Fastighetschef Lidl Sverige
Ladda ned bild
Christoffer Wennergren, Fastighetschef Lidl Sverige
Christoffer Wennergren, Fastighetschef Lidl Sverige
Ladda ned bild

Dokument

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 195 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4200 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

De delar på över 11 miljoner från Lidl Future Initiatives20.11.2020 14:05:07 CETPressmeddelande

Nu är pristagarna i årets upplaga av Lidl Future Initiatives – Hållbarhetsakuten utsedda. De vinnande projekten, som ska påskynda omställning till ett mer hållbart livsmedelssystem, korades tidigare idag vid en prisceremoni. Vinnarna belönas med stöd för att genomföra tester och piloter samt vidareutveckla sina idéer. Det totala stödet i år är 11 320 000 kronor, som Lidls kunder bidragit med genom en tidigare prishöjning på plastpåsar. Sammanlagt har Lidl Future Initiatives delat ut över 21 miljoner till olika hållbarhetsprojekt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum