Uppsala stift

Kolonilotter får Uppsala stifts miljöpris

Dela

Uppsala stifts miljöpris 2020 går till kolonilotterna i Österbybruk. Prissumman är 20 000 kr och delas ut på stiftsfullmäktiges digitala sammanträde den 19 november.

Motivering:

Projektet kolonilotter i Österbybruk främjar hållbarhet för både miljö och människor genom att kombinera ett integrationsprojekt med den tradition av odlingsarbete som funnits i Österbybruk sen 1700-talet. Projektet verkar för att både bygd, växter, djur och människor ska känna sig hemma med varandra.

Kontakter

Bilder

Om

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2018-12-31) 800 620 personer varav 60,6 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.

Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Antje Jackelén och Karin Johannesson som är biskop i Uppsala stift. I stiftet finns 126 församlingar. 101 av dessa församlingar bildar 27 pastorat medan 25 församlingar är självständiga enheter som inte ingår i ett pastorat.

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum