Riksteatern

Komedi om otrohet i goda vänners lag – premiär för Lögnen av Florian Zeller

Dela
Nu sätter Riksteatern upp den franske succédramatikern Florian Zellers pjäs Lögnen i regi av Viktor Tjerneld. En komedi som tar sin början på en allt annat än vanlig parmiddag. Vem har egentligen varit otrogen, vem talar sanning och vem ljuger? Premiär den 21 september i Hallunda.
Fotograf: Klara G
Fotograf: Klara G

- Lögnen är en berättelse om två gifta par, som beter sig som allt annat än gifta. En kyss utanför en butik. En parmiddag i kras. Lögner som blir sanningar och sanningar som blir lögner. Det går i rasande fart där ingen eller inget går säkert, säger Viktor Tjerneld, regissör.

Berättelsen börjar när paret Paul och Alice bjudit in sina vänner Michel och Laurence på middag. Strax innan gästerna ska anlända berättar Alice för Paul att hon av en slump sett Michel kyssa en annan kvinna på stan. Ska hon berätta för sin vän Laurence? Och varför försöker Paul övertyga henne om att inte berätta? Har han också något att dölja?

- Berättelsen är full av överraskningar och vändningar. Direkt när vi tror att vi har löst gåtan kommer det en ny. Så fort huvudpersonerna tror de kommit undan med en lögn så hamnar de i en ny rävsax, fortsätter Viktor Tjerneld.

De två gifta paren spelas av Sanna Krepper, Fredrik Evers, Lotta Östlin Stenshäll och Peter Järn. Florian Zellers pjäser har översatts till flera språk och har spelats över hela världen, han räknas enligt The Guardian till "Den mest spännande nya dramatikern i vår tid".

Premiär den 21 september på Riksteatern i Hallunda

Medverkande Sanna Krepper Fredrik Evers Lotta Östlin Stenshäll Peter Järn

Dramatiker Florian Zeller Översättning Lisa Lindberg Regi Viktor Tjerneld Scenografi och kostym Katrine Gjerding Ljusdesign Jörgen Haimanas Musik och ljuddesign Niclas Anderstedt Lindgren Mask Jessica Hedin

För mer information samt turnéplan: https://www.riksteatern.se/lognen/

Pressbilder till föreställningen finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/lognen

Kontakter

För mer information: Joakim Johansson Press- och PR-ansvarig joakim.johansson@riksteatern.se Tel: 070-528 99 15

Bilder

Fotograf: Klara G
Fotograf: Klara G
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
Riksteatern



Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Kristian Gidlunds ord blir teater27.3.2023 05:30:00 CEST | Pressmeddelande

Musikern, journalisten och författaren Kristian Gidlunds ord får för första gången liv på scenen. Föreställningen bygger på den uppmärksammade blogg Kristian Gidlund skrev från det att han drabbats av obotlig cancer 2011 fram till sin död 2013. Tio år senare blir hans texter till en pjäs i regi av Johan Paus. På scen står skådespelaren Razmus Nyström tillsammans med musikern Mats Björke som även var tidigare medlem i hyllade bandet Mando Diao.

Power! Döv-communityts superstjärnor gör tabufylld performanceföreställning13.3.2023 05:00:00 CET | Pressmeddelande

Med poesi, dans och visuell storytelling skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid normer och tabun i en föreställning om att leva upp till förväntningar och att våga göra det oväntade. Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. I vår står de på scen i föreställningen Power i regi av Mindy Drapsa. Urpremiär 16 mars.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum