Riksteatern

Komedi om sårbar vänskap – Skandinavienpremiär för Ingripandet

Dela

Ingripandet är en rapp dramakomedi som hyllar vänskapen och dess många fallgropar. Den är skriven av brittiska succédramatikern Mike Bartlett och sätts nu upp i Skandinavien för första gången. Vad händer när kärlek, livskriser och olika åsikter kommer emellan vänskapen? För regi står Victor Molino Sanchez.

Fotograf: Mats Bäcker
Fotograf: Mats Bäcker

Allt börjar som en vardaglig politisk diskussion men utvecklar sig snart till något annat. Upprörda känslor för både gamla och nya motsättningar kommer upp till ytan. Plötsligt hänger vänskapen mellan de två vännerna, som spelas av Pelle Grytt och Per Burell, på en skör tråd. I Ingripandet utforskas det sårbara i vänskapsrelationer, men även vänskapen mellan två män.

- Det finns många fördomar kring manlig vänskap och dessa fördomar bottnar också i någon form av sanning. Män blir ofta vänner kring ett gemensamt intresse, man hittar anledningar till att umgås. Män som har en emotionell relation med varandra är fortfarande mot normen om hur män umgås, säger Victor Molino Sanchez, regissör.

Ingripandet, i originaltitel An Intervention, är skriven av dramatikern Mike Bartlett som bland annat ligger bakom succéserien Doctor Foster som visats på SVT. Föreställningen hade urpremiär 2014 och sätts nu upp för första gången i Skandinavien.

- Ingripandet är en kvick, rolig och ärlig föreställning. Förhoppningsvis får publiken en tankeställare kring de relationer som de själva har. Sedan är det brittiskt! Rappt och med humorn som ingång till underliggande sårbara ämnen, fortsätter Victor Molino Sanchez.

Per Burell är en av Riksteaterns mest välkända skådespelare och har setts i en rad uppsättningar, nu senast Några av oss. Pelle Grytt har nu senast spelat med i Den inbillade sjuke på Maximteatern med bland annat Mikael Persbrandt och Petra Mede.

Victor Molino Sanchez är teaterregistudent vid Stockholms dramatiska högskola. Med Ingripandet gör Victor sin praktik på Riksteatern. Som handledare har han Riksteaterns förra teaterchef Måns Lagerlöf. Victor har en gedigen bakgrund som musikalartist och skådespelare.

Skandinavienpremiär den 10 mars i Vadstena

Medverkande Per Burell Pelle Grytt Konstnärligt team Av Mike Bartlett Översättning Kerstin Gustavsson Regi Victor Molino Sanchez Regihandledare Måns Lagerlöf Ljudbild och komposition Daniel Fagerström Scenografi & kostym Johanna Mårtensson Mask Eva Rizell Ljusdesign Patrik Nystrand Dramaturg Eva-Maria Dahlin

För mer information samt turnéplan: https://www.riksteatern.se/ingripandet

Pressbilder till föreställningen finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/ingripandet

Kontakter

För mer information: Emma Englund Press- och PR-ansvarig Tel: 08-531 99 408 Mob: 070-637 5940 E-post: emma.englund@riksteatern.se

Bilder

Fotograf: Mats Bäcker
Fotograf: Mats Bäcker
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum