Riksteatern

Komedi om sårbar vänskap – Skandinavienpremiär för Ingripandet

Dela
Ingripandet är en rapp dramakomedi som hyllar vänskapen och dess många fallgropar. Den är skriven av brittiska succédramatikern Mike Bartlett och sätts nu upp i Skandinavien för första gången. Vad händer när kärlek, livskriser och olika åsikter kommer emellan vänskapen? För regi står Victor Molino Sanchez.
Fotograf: Mats Bäcker
Fotograf: Mats Bäcker

Allt börjar som en vardaglig politisk diskussion men utvecklar sig snart till något annat. Upprörda känslor för både gamla och nya motsättningar kommer upp till ytan. Plötsligt hänger vänskapen mellan de två vännerna, som spelas av Pelle Grytt och Per Burell, på en skör tråd. I Ingripandet utforskas det sårbara i vänskapsrelationer, men även vänskapen mellan två män.

- Det finns många fördomar kring manlig vänskap och dessa fördomar bottnar också i någon form av sanning. Män blir ofta vänner kring ett gemensamt intresse, man hittar anledningar till att umgås. Män som har en emotionell relation med varandra är fortfarande mot normen om hur män umgås, säger Victor Molino Sanchez, regissör.

Ingripandet, i originaltitel An Intervention, är skriven av dramatikern Mike Bartlett som bland annat ligger bakom succéserien Doctor Foster som visats på SVT. Föreställningen hade urpremiär 2014 och sätts nu upp för första gången i Skandinavien.

- Ingripandet är en kvick, rolig och ärlig föreställning. Förhoppningsvis får publiken en tankeställare kring de relationer som de själva har. Sedan är det brittiskt! Rappt och med humorn som ingång till underliggande sårbara ämnen, fortsätter Victor Molino Sanchez.

Per Burell är en av Riksteaterns mest välkända skådespelare och har setts i en rad uppsättningar, nu senast Några av oss. Pelle Grytt har nu senast spelat med i Den inbillade sjuke på Maximteatern med bland annat Mikael Persbrandt och Petra Mede.

Victor Molino Sanchez är teaterregistudent vid Stockholms dramatiska högskola. Med Ingripandet gör Victor sin praktik på Riksteatern. Som handledare har han Riksteaterns förra teaterchef Måns Lagerlöf. Victor har en gedigen bakgrund som musikalartist och skådespelare.

Skandinavienpremiär den 10 mars i Vadstena

Medverkande Per Burell Pelle Grytt Konstnärligt team Av Mike Bartlett Översättning Kerstin Gustavsson Regi Victor Molino Sanchez Regihandledare Måns Lagerlöf Ljudbild och komposition Daniel Fagerström Scenografi & kostym Johanna Mårtensson Mask Eva Rizell Ljusdesign Patrik Nystrand Dramaturg Eva-Maria Dahlin

För mer information samt turnéplan: https://www.riksteatern.se/ingripandet

Pressbilder till föreställningen finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/ingripandet

Kontakter

För mer information: Emma Englund Press- och PR-ansvarig Tel: 08-531 99 408 Mob: 070-637 5940 E-post: emma.englund@riksteatern.se

Bilder

Fotograf: Mats Bäcker
Fotograf: Mats Bäcker
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Finländsk eremit och ufoskådares levnadsberättelse blir till en filosofisk fredsmonolog12.4.2023 05:30:00 CEST | Pressmeddelande

I Det lyckligaste är att vara lycklig tecknas en personlig bild av Elis Sinistö, som var en DIY-konstnär, mystiker och eremit. Han flyttade ut i skogen och byggde sig en egen värld av kojor och konst där han bodde i 50 år fram till sin död. Hans levnadshistoria har omvandlats till en filosofisk fredsmonolog som framförs av Taisto Reimaluoto i regi av Hanna Kirjavainen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum