Håll Sverige Rent

Kommentar till regeringens minskade nedskräpningsbudget

Dela
Håll Sverige Rent får minskade anslag av regeringen nästa år. Tio av femton miljoner kronor försvinner. Det kan påverka mängden nedskräpning i Sverige. Håll Sverige Rents VD, Johanna Ragnartz, kommenterar beskedet i Aktuell Hållbarhet nedan:

"...Tio miljoner till Håll Sverige Rent försvinner. Där kan resultatet bli ökad nedskräpning.

Håll Sverige Rent har nu bara kvar fem miljoner i statligt stöd för sitt arbete med att minska nedskräpning och få allmänheten att bidra till det. Anslaget som blir kvar räcker inte för de stora kampanjer som stiftelsen genomfört.

– Ingen kommer att arbeta med nedskräpningsfrågan på övergripande nationell nivå. Sannolikt minskar engagemanget bland allmänheten när ingen påminner om att hålla rent på offentlig plats. Så framöver ökar nog nedskräpningen, säger Håll Sverige Rents vd  Johanna Ragnartz.

Hon gissar att även företagens engagemang, med medarbetare som plockar skräp, kan minska framöver, när Håll Sverige Rent inte längre kan genomföra de stora uppmärksammade kampanjerna riktade till allmänheten. 

– Företag vill gärna samarbeta med organisationer som är synliga, för det bidrar till deras varumärke. Så deras engagemang går nog också ner, konstaterar hon."

Läs hela artikeln i Aktuell Hållbarhet här:

https://www.aktuellhallbarhet.se/miljo/avfall/varningen-okad-nedskrapning-vantas-efter-neddragning-hos-naturvardsverket/

Kontakter

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum