Upplands Väsby kommun

Kommunanställda ska lockas kvar tills de fyllt 69

Dela

65-plussare som är anställda i Upplands Väsby kommun ska uppmuntras att stanna kvar tills de fyllt 69. Målet är att ta tillvara den kompetens som finns bland erfarna medarbetare.

Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)

Näringslivs- och kompetensutskottet, NKU, godkände på onsdagen ett särskilt stimulansprogram med syfte att locka kvar så många som möjligt efter den traditionella pensionsåldern. Från och med 2023 kommer enskilda erbjudas olika lösningar för fortsatt arbete med inslag som lönetillägg, arbetstidsförkortning och extra pensionsavsättning.

– Medarbetare som vill fortsätta arbeta i liten eller stor utsträckning efter pensionsåldern utgör en betydande och viktig resurs för oss. De behövs för att säkra den kompetens som vi fortsatt behöver i kommunens många verksamheter, säger näringslivs- och kompetensutskottets ordförande Ann-Christin L Frickner (C).

Medarbetare som uppnått traditionell pensionsålder har från och med nästa år rätt att kvarstå i tillsvidareanställning till den dag de fyller 69 år. Kommuner har en unik möjlighet att ta vara på dem som sitter på den längsta livserfarenheten i kommunen.

Karin Hallgren, HR-direktör i Upplands Väsby kommun, hoppas att fler 65-åringar kommer att se att kommunen sätter stort värde på senior kompetens.

– Ett arbete med kamrater och engagemang betyder mycket och alla vill inte sluta arbeta vid 65. Den som vill ska känna sig välkommen att fortsätta arbeta hos oss. Erfarna medarbetare i kommunal verksamhet utgör en kvalificerad resurs. De är bärare av viktig kunskap, värderingar och kultur, som de kan föra vidare till yngre medarbetare.

Upplands Väsby kommun har för närvarande 28 tillsvidareanställda medarbetare som under 2022 uppnår 65 års ålder. För närvarande finns det 25 tillsvidareanställda medarbetare som valt att jobba kvar fast de fyllt 65.

NKU:s beslut ska slutgiltigt godkännas av kommunstyrelsen i september.

Kontakter

Bilder

Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 47 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum