Umeå kommun

Kommunen säljer byggnader för avflyttning

Dela
Kommunen säljer nu två byggnader som köparen måste flytta. En äldre villa i två våningar som idag står vid korsningen Östra prinsgatan och Hedlundavägen, vid Hedlundaskolan. Den andra byggnaden är en modulbyggnad i en våning som står Strömvägen 4 på Västerslätt.
Foto: HusmanHagberg
Foto: HusmanHagberg

– När Umeå växer vill vi använda marken på ett så bra sätt som möjligt. Bostadshuset på Hedlunda får nu göra plats för en utbyggnad av Hedlundaskolan. Det bästa för både miljö och ekonomi är om någon är intresserad av att köpa huset och flytta det till en ny plats, säger Jenny Vindegard, mark- och exploateringsingenjör.

Huset på Hedlunda är i äldre stil med brutet tak. Boarean är 110 kvadratmeter. Husets källare och garageplattan får lämnas kvar på fastigheten. Köparen ansvarar och bekostar att flytta byggnaderna från fastigheten senast den 31 oktober 2023.

 På Västerslätt säljs en modulbyggnad på cirka 300 kvadratmeter som är byggd 2002 på plintgrund. Byggnaden har entréhall och ett stort samlingsrum/personalrum samt nio kontorsrum. Det finns även ett personalrum med köksinredning samt ett samlingsrum. Utöver det finns ett handikappanpassad WC, två omklädningsrum med egna duschar och toaletter samt bastu i ett av rummen.

– Det här är en modern byggnad som har FTX-ventilation. Användningsområdena är många och det är en byggnad som är enkel att flytta då den kan delas upp i delar, säger Anders Ottosson, mark- och exploateringsingenjör.

 Byggnaderna sälja via mäklare, bilder och mer information finns på www.hemnet.se.

Mer information

Jenny Vindegard mark- och exploateringsingenjör
090-16 23 74, jenny.vindegard@umea.se

Anders Ottosson mark- och exploateringsingenjör
090-16 23 85, anders.ottosson.2@umea.se

Bilder

Foto: HusmanHagberg
Foto: HusmanHagberg
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Inbjudan till pressvisning av utställning: Mia Rogersdotter Gran I tidens løp29.5.2023 09:26:47 CEST | Pressinbjudan

2021 hittar Mia Rogersdotter Gran en anteckningsbok från 2014 med noteringen: ”Jag drömde att jag var Hanna Resvoll Holmsen”. Drömmen minns hon inte längre, men anteckningen skulle bli ingången till utställningen I tidens løp. 3 juni - 24 september 2023, Umeå konsthall. Pressvisning hålls torsdag den 1/6, klockan 10:30 i Umeå konsthall, plan 3 i Väven. Varmt välkomna!

Biblioteken är bra för språkutveckling och läslust28.5.2023 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Under årets fyra första månader har Umeås folkbibliotek haft närapå 400 000 fysiska besök, en ökning med 15,4 % jämfört med 2022. Ersbodabiblioteket stängde tillfälligt, vilket dämpade ökningen något. Men besöksantalet tycks fortsätta att gå upp och har uppnått siffror som före pandemin för fyra av närbiblioteken, Grubbe, Mariehem, Teg och Umedalen. Stadsbiblioteket har en ökning med 22,7 % under perioden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum