Almega

Kompetensföretagen beklagar LO-förbundens varsel

Dela

Kompetensföretagen inom Almega tog i går kväll emot ett varsel från LO:s 14 förbund gällande Bemanningsavtalet.

– Jag beklagar att LO-förbunden har valt att säga upp avtalet och lägga ett varsel om konflikt, istället för att fortsätta förhandla. LO vill tyvärr inte följa den tecknade pensionsöverenskommelsen om avräkning på kostnaden för införande av avtalspension som har ingåtts mellan Svenskt Näringsliv och LO. De vill ha mer än alla andra på den svenska arbetsmarknaden. Vi har en överenskommelse på arbetsmarknaden om lönenivå, det så kallade märket, men detta är tydligen inte tillräckligt för LO, säger Patrik Eidfelt, förbundsdirektör på Kompetensföretagen. 

Varslet om konflikt kommer från samtliga 14 LO-förbund och inkom till Almega i går tisdag den 8 dec kl 21.30. Från Kompetensföretagens sida inleds nu arbetet med att analysera effekterna av en eventuellt utbruten konflikt. 

– Vi har erbjudit lösningar inom de ramar som arbetsmarknadens parter bestämt i och med Industriöverenskommelsen. Vi vill tillsammans med fackförbunden teckna kollektivavtal som ger bra och hållbara villkor för både företag och medarbetare och tycker att vi varit en konstruktiv part i dessa förhandlingar, säger Patrik Eidfelt.

Nyckelord

Kontakter

Almegas pressjour

Är du journalist och vill komma i kontakt med någon inom Almega - ring gärna vår pressjour på tel: 08-7627040

Tel:08-7627040

Bilder

Om

Almega
Almega
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

+4687626900https://www.almega.se

För kontakt:
Almegas pressjour på telefon 08-762 70 40

Om Almega:
Almega - Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp som har ca 11 000 medlemsföretag med sammanlagt över 550 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Almega

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum