Hermods AB

Komvuxstudier hjälper henne att nå sina drömmar

Dela
Asal flyttade till Sverige från Iran för fyra år sedan med sin familj. Hon kunde inte tillgodoräkna sin gymnasieexamen från sitt hemland utan studerar nu på Hermods Komvux i Växjö för att få en behörig examen. Vid sidan av studierna arbetar hon på H&M och har som dröm att i framtiden arbeta som ingenjör inom arkitektur och design.
Foto: Hermods AB
Foto: Hermods AB

- Min fritid idag består av att arbeta och studera. Jag är målmedveten och jag sätter upp en veckoplanering varje vecka med saker jag ska lära mig. Mitt mål är att få en gymnasieexamen och kunna ansöka till högskola eller universitet i framtiden, säger Asal Tousi.

Asal Tousi är 26 år och bor i en studentlägenhet i Växjö tillsammans med sin syster. Hon studerar samhällskunskap på Hermods samtidigt som hon arbetar som butikssäljare på H&M.

- Jag lär mig väldigt mycket svenska genom att både studera och arbeta. Det är en bra mix för att utvecklas och komma in i det svenska samhället, säger Asal.

Hur är det att studera på Komvux?
- Jag har fantastiskt bra lärare och jag lär mig mycket. Några av kurserna sköts på distans medan andra är i klassrum, vilket jag tycker har fungerat bra.

Drömmer om universitetsstudier

Asal har ett brinnande intresse för arkitektur och design och hon drömmer om att kunna arbeta med det i framtiden.

- Jag är förmodligen klar med min komvuxutbildning nästa sommar och min förhoppning är att vidareutbilda mig till ingenjör inom arkitektur och design.

Har du några bra tips för att klara av studierna?
- Sätt upp mål som du ska klara av när veckan är slut och arbeta hårt för att verkligen fullfölja dem. Sedan ska du inte vara rädd för att be om hjälp. Det finns mycket bra hjälp att få i Sverige, både inom sfi och Komvux, avslutar Asal med att säga.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Hermods AB
Foto: Hermods AB
Ladda ned bild

Om

Hermods AB
Hermods AB
Polhemsgatan 29
112 30 Stockholm

08-410 251 00https://www.hermods.se/

Hermods AB grundades 1898 och är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag. Våra komvuxutbildningar, yrkeshögskola, sfi och distansgymnasium utbildar årligen över 70 000 studerande och elever. Vår vision är att vara ledande i utbildning för vuxna och därigenom delaktiga i inkludering och förbereder för arbetslivet. Hermods ingår i Academedia, som genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande vill skapa en bättre framtid.

Följ Hermods AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hermods AB

Hermods Yrkeshögskola fortsätter tillväxtresan efter myndighetens tilldelning av YH-program för 202312.1.2023 16:34:59 CET | Pressmeddelande

Myndigheten för Yrkeshögskolan gav idag sitt besked om vilka nya yrkeshögskoleprogram som landets YH-anordnare beviljats starta hösten 2023. Hermods Yrkeshögskola fortsätter att expandera i årets ansökningsomgång där ett viktigt fokus ligger inom teknik och samhällsbyggnad men även grön näring, hållbarhet och energi. Hermods Yrkeshögskola startar sex helt nya utbildningar och expanderar befintliga utbildningar på fler orter i höst.

Därför behövs kvinnor i ”manliga” jobb och utbildningar!7.3.2022 15:22:44 CET | Nyheter

Idag ser vi att nästan 94% av de sökande till byggutbildningarna är män.* Det är något som behöver ändras för att få en större bredd i branschen. Det handlar om inkludering, men även mångfalden behöver breddas. ”- Vårt jobb inom YH är förmedla de olika rollerna, berättar Anna, utbildare inom Hermods Yrkeshögskola. Att driva branschen framåt genom utbildning som är anpassade efter alla kön och erfarenheter förändrar samhällsstrukturer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum