Umeå kommun

Konsthallen och Kvinnohistoriskt museum öppnar i maj

Dela

Med anledning av regionala och nationella råd och restriktioner fortsätter kulturförvaltningen att anpassa sina verksamheter för att minska smittspridningen av covid-19. Biblioteken har fortsatt begränsade öppettider, men Konsthallen och Kvinnohistoriskt museum öppnar för besökare i maj.

- Precis som nu kommer biblioteken fortsatt hålla öppet på vardagar till senast kl 18.00 och viss verksamhet på Kulturskolan kan fortgå. Vi öppnar även upp för besökare på Konsthallen och Kvinnohistoriskt museum. Verksamheterna håller på att förbereda för att besöken ska kunna ske på ett smittsäkert sätt och vi ser över hur många besökare som kan vara i lokalerna samtidigt, säger Fredrik Lindegren, kulturchef.

  • Kvinnohistoriskt museum öppnar för besökare 17 maj och kommer att ha öppet måndag-fredag kl 11.00 - 17.00.
  • Konsthallen i Väven öppnar för besökare 3 maj med samma öppettider som stadsbiblioteket.
  • Programverksamhet inomhus, gruppaktiviteter och öppen verksamhet inom Kulturskolan ställs in. Det gäller till exempel sagostunder, språkcaféer och besök av skolklasser på biblioteken. Vissa arrangemang kommer att genomföras digitalt eller utomhus för max antal besökare.
  • Biblioteken har öppet vardagar till senast kl 18.00 och stängt på lördagar och söndagar. Vi uppmanar till att undvika besök som inte är nödvändiga. Servicen på biblioteken är begränsad.

Kulturförvaltningen har haft begränsad verksamhet sedan november för att följa de råd som gäller för att minska smittspridningen.

Mer information

Fredrik Lindegren
kulturchef
070-603 25 19
fredrik.lindegren@umea.se 

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

”Studiegård” på Dragonskolan ska stötta efter distansstudier4.5.2021 09:06:12 CEST | Pressmeddelande

Under pandemin har gymnasieeleverna tvingats ta ansvar för sina studier på ett helt annat sätt än vad som är normalt. På Dragonskolan arrangeras därför nu en ”studie-gård” för alla elever under varje dag fram till sommaren. – Vi har upprätthållit en god kvalitet på undervisningen genom hela pandemin, men det går inte att sticka under stol med att närundervisning slår all form av distansundervisning, säger Henrik Bolin, samordningsrektor på skolan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum