Region Örebro län

Kördelux från Karlskoga möter Svenska Kammarorkestern - bidrag till filmproduktion

Dela

Region Örebro läns regionala tillväxtnämnd beslutade den 11 december att bidra med 500 000 kronor till Karlskoga kommun för en filmproduktion om mötet mellan kören Kördelux och Svenska Kammarorkestern.

Kördelux är en kör för personer med funktionsnedsättning och en del av daglig verksamhet i Karlskoga kommun. I maj 2020 kommer kören att göra en konsert med flera kända gästartister tillsammans med Svenska Kammarorkestern på Konserthuset i Örebro. Konserten kommer att filmas med nationell distribution på biograf och TV som mål.

Regionalt förankrad berättelse
- I mötet mellan Kördelux och Svenska Kammarorkestern finns en god regionalt förankrad berättelse som har goda möjligheter att också få en nationell publik, säger Irén Lejegren (S), regionråd och ordförande i regionala tillväxtnämnden. Det är ett inkluderande möte mellan musiker från olika världar.

- Filmproduktionen främjar också filmbranschens utveckling i regionen. Det producerande bolaget, Eyra Media, är ett nav och en mötesplats för professionella och nyetablerade filmare. Deras produktioner fungerar därför också som språngbrädor för nya filmare i byggandet av en livskraftig filmbransch i regionen.

Vana vid fullsatta salonger
Kördelux har ett 70-tal deltagare som varje vecka träffas i olika konstellationer. Kören och dess ledare har redan gjort flera större konserter, framför allt i Karlskoga, inför fullsatta salonger. Filmproduktionens totala budget är 930 000 kronor. Produktionen finansieras också av Karlskoga kommun och Svenska Kammarorkestern.

Kontakt:
Irén Lejegren, regionråd och ordförande i regionala tillväxtnämnden, tel. 070 – 663 1975

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Pressinbjudan: Välkommen till invigningen av nya parkeringshuset vid USÖ (ny version)7.1.2020 13:14:06 CETPressmeddelande

Parkeringshuset vid Universitetssjukhuset Örebro öppnar den 10 januari. Huset rymmer 800 parkeringsplatser varav 70 med möjlighet att ladda en elbil. På taket finns solpaneler och på alla våningar byggnadsanknuten konst. Syftet med huset är att erbjuda både personal och besökare ett bekvämt parkeringsalternativ på sjukhusområdet i Örebro. I anslutning till parkeringshuset öppnar också en nybyggd godsmottagning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum