Socialdemokraternas PS Kansli

Kraftigt utbyggd statlig närvaro i hela landet – 55 nya servicekontor till 2020

Dela

Människor, orter och hela bygder ska inte känna sig övergivna av staten. Våra gemensamma resurser ska komma alla till gagn oavsett var man bor i Sverige. Därför kommer Socialdemokraterna fortsätta att kraftigt stärka den statliga närvaron runt om i landet och öppna 55 nya servicekontor de kommande fyra åren.

Efter decennier av centralisering har regeringen brutit trenden och omlokaliserat myndigheter från Stockholm och byggt ut den statliga närvaron i hela landet. Totalt har 20 myndigheter eller delar av myndigheter omlokaliserats och 10 nya servicekontor öppnats under mandatperioden. Den utvecklingen ska fortsätta.

Servicekontor samlar flera myndigheter under ett tak och ser till medborgare får enkel tillgång till statlig service. En utredning har föreslagit att 27 nya servicekontor ska öppnas under de kommande fyra åren. Det antalet vill Socialdemokraterna dubbla och lovar att öppna totalt 55 servicekontor fram till 2020. De nya kontoren ska öppnas i svenska landsbygds- och glesbygdskommuner.

- Ingen ska känna sig övergiven av staten. Personlig service och hjälp med vardagliga myndighetsärenden ska man kunna få i hela vårt land och särskilt på landsbygden, säger partiledare Stefan Löfven.

För att förbättra möjligheterna för människor att hitta ett arbete runt om i Sverige kommer Socialdemokraterna se till att arbetsförmedlingen ingår i flera servicekontor.

Socialdemokraterna vill också förbättra tillgången till passhantering runt om i Sverige. Därför kommer passhantering på deltid att införas på servicekontoren i de kommuner som annars saknar passexpeditioner.

Fullt utbyggt kommer satsningen att kosta 120 miljoner kronor per år.

Kontakt:

Jonatan Holst, pressekreterare +46 72 227 85 35

Nyckelord

Om

Socialdemokraternas PS Kansli
Socialdemokraternas PS Kansli
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraternas PS Kansli

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraternas PS Kansli

Socialdemokraterna släpper ny rapport - Hotet mot den svenska modellen9.4.2019 14:42:46 CESTPressmeddelande

Idag presenterar Socialdemokraterna en ny rapport om hur Moderaterna konsekvent agerat i EU-parlamentet för att avveckla den svenska modellen och för att underminera villkor för arbetare i Europa. Detta samtidigt som Moderaterna i dagarna har lanserat begreppet ”den nya svenska modellen”. Nu utmanar Johan Danielsson moderaternas Tomas Tobé på debatt kring vad de menar med den ”nya svenska modellen” och hur de kommer agera i Europaparlamentet framgent?

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum