Socialdemokraternas PS Kansli

Kraftigt utbyggd statlig närvaro i hela landet – 55 nya servicekontor till 2020

Dela

Människor, orter och hela bygder ska inte känna sig övergivna av staten. Våra gemensamma resurser ska komma alla till gagn oavsett var man bor i Sverige. Därför kommer Socialdemokraterna fortsätta att kraftigt stärka den statliga närvaron runt om i landet och öppna 55 nya servicekontor de kommande fyra åren.

Efter decennier av centralisering har regeringen brutit trenden och omlokaliserat myndigheter från Stockholm och byggt ut den statliga närvaron i hela landet. Totalt har 20 myndigheter eller delar av myndigheter omlokaliserats och 10 nya servicekontor öppnats under mandatperioden. Den utvecklingen ska fortsätta.

Servicekontor samlar flera myndigheter under ett tak och ser till medborgare får enkel tillgång till statlig service. En utredning har föreslagit att 27 nya servicekontor ska öppnas under de kommande fyra åren. Det antalet vill Socialdemokraterna dubbla och lovar att öppna totalt 55 servicekontor fram till 2020. De nya kontoren ska öppnas i svenska landsbygds- och glesbygdskommuner.

- Ingen ska känna sig övergiven av staten. Personlig service och hjälp med vardagliga myndighetsärenden ska man kunna få i hela vårt land och särskilt på landsbygden, säger partiledare Stefan Löfven.

För att förbättra möjligheterna för människor att hitta ett arbete runt om i Sverige kommer Socialdemokraterna se till att arbetsförmedlingen ingår i flera servicekontor.

Socialdemokraterna vill också förbättra tillgången till passhantering runt om i Sverige. Därför kommer passhantering på deltid att införas på servicekontoren i de kommuner som annars saknar passexpeditioner.

Fullt utbyggt kommer satsningen att kosta 120 miljoner kronor per år.

Kontakt:

Jonatan Holst, pressekreterare +46 72 227 85 35

Nyckelord

Om

Socialdemokraternas PS Kansli
Socialdemokraternas PS Kansli
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraternas PS Kansli

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraternas PS Kansli

Stefan Löfvens program valdagen 9 september8.9.2018 09:00Pressmeddelande

09.40 Statsministern och Ulla Löfven promenerar från Sagerska huset till vallokalen där statsministern röstar. Fototillfälle. Adress: Riksdagshuset 10.30 Statsministern åker i kampanjbuss tillsammans med vallokomotiven, finansminister Magdalena Andersson, utrikesminister Margot Wallström och försvarsminister Peter Hultqvist. Bussen avgår från Gustav Adolfs torg. Fototillfälle. 10.50 Statsministern och vallokomotiven fikar och samtalar med pensionärer i Sundbyberg. Media är välkomna, statsministern och vallokomotiven finns tillgängliga för kortare kommentarer i anslutning till besöket. Adress: Folkets Hus, Sturegatan 12, Sundbyberg. 12.00 Torgmöte i Vällingby centrum. Statsministern håller tal. SSUs förbundsordförande Philip Botström deltar. Media är välkomna, fototillfälle. Adress: Vällingby centrum, Pajalagatan 36. 12.40 Lunch hemma hos en barnfamilj. Media är välkomna, statsministern finns tillgängliga för kortare kommentarer i anslutning till besöket. Adress: Basgränd, Vällingby Anm

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum