Värmdö Kommun

KTH-studenter gör projektarbeten om hållbarhet och Värmdös vatten

Dela

Värmdö kommun och Kungliga Tekniska Högskolan har ett samarbete kring utbildning, forskning och innovation samt projektarbeten. Den 8 december kommer KTH-studenter att hålla presentationer av sina projektarbeten om och i Värmdö kommun.

Samarbetet inleddes 2018 med målet att bland annat säkerställa tillgång till hållbara dricksvatten- och avloppssystem samt främja och bidra till en hållbar skärgårdsutveckling i Värmdö kommun. Inriktningen på samarbetet är hållbar skärgårdsutveckling, decentraliserade och enskilda vatten- och avloppslösningar samt teknik och ekologi i marin miljö. Inom ramen för samarbetet gör KTH-studenter också sina projektarbeten i Värmdö kommun.

I år är det 21 studenter från kursen ”Hållbar utveckling” som gör arbeten om avloppsvatten, grundvattenbrist och regnvattenhantering på Runmarö, grönblå infrastruktur i Gustavsberg, delningstjänster i Skärgården, framtida turism i skärgården, hållbar konsumtion, cykelfrågor och lokal matproduktion.

Några av de projekt som tidigare genomförts inom ramen för projektet är testbäddar, projekt för att lösa vattenbrist på skärgårdsöar och VA-lösningar.

Digital presentation

Studenternas projektarbeten presenteras den 8 december kl 13-16. Det går bra att ansluta till de delar av programmet om man inte kan vara med under hela eftermiddagen.

Presentationerna görs digitalt via zoom. Mötesrummet finner ni här: https://kth-se.zoom.us/j/63843582637

Samarbete för en hållbar skärgårdsutveckling

Målet är att genom forskning och utveckling stärka kompetenser, processer och testarenor för att säkerställa tillgång till hållbara dricksvatten- och avloppssystem, bevara och nyttja havet och de marina biologiska resurserna på ett hållbart sätt. Samarbetet ska också främja och bidra till en hållbar skärgårdsutveckling i Värmdö kommun och dess omgivning.

Huvudinriktningen i projektet kopplas initialt mot Värmdös miljömål ”Grundvatten av god kvalitet” samt ”Hav i balans, levande kust och skärgård och ingen övergödning”. Över tid kan ytterligare lokala miljömål bli aktualiserade i samarbetet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum