Umeå kommunUmeå kommun

Kulturminister Amanda Lind i samtal med Kvinnohistoriskt museum i Umeå

Dela

På onsdag 6 mars möts Sveriges kulturminister Amanda Lind och chefen för Kvinnohistoriskt museum, Maria Perstedt i ett samtal om kvinnohistoriens roll för museernas framtid.

Kvinnohistoriskt museum är en verksamhet som sedan starten aktivt arbetat för att bryta ny mark i museivärlden och ge besökare nya perspektiv på historia. Med kvinnohistoria som verktyg vill museet inkludera och adressera flera berättelser istället för några få.

-       Vårt uppdrag kan vid en första anblick ses som en enorm utmaning, men i det ligger också möjligheten att stärka museers roll som aktiva aktörer i samhällsutvecklingen, säger Maria Perstedt.

Amanda Lind har under sina första veckor som kulturminister träffat en rad verksamheter inom det offentliga såväl som det privata. Lind besökte nyligen Röhsska museet i Göteborg och nu kommer hon till Kvinnohistoriskt museum.

-       Kulturministern har ett uttalat fokus på allmänhetens tillgång till kultur och vi hoppas med samtalet att kunna utforska vad museivärlden kan bidra med och hur vi på bästa sätt kan ta tillvara på det progressiva uppdrag vi har på Kvinnohistoriskt museum.

Tid: 14.30 – 15.00 onsdag 6 mars
Plats: Kvinnohistoriskt museum
Kvinnohistoriskt museum bjuder på kaffe och kaka

För frågor kring intervju och pressbild:
Maria Hedberg
Kommunikatör Kvinnohistoriskt museum
070-390 11 78
maria.hedberg@umea.se

Mer information:

 Kvinnohistoriskt museum öppnade 2014 och är Sveriges första kvinnohistoriska museum. Museet har på kort tid etablerat sig som en aktör och plattform för frågor som gäller jämställdhet och kvinnohistoria, lokalt och nationellt.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Årets litteraturfestival för barn - välbesökt, populär och lyckad.22.3.2019 10:48:15 CETPressmeddelande

I söndags gick Barnens Littfest av stapeln och Väven myllrade av aktivitet. Skrivet i siffror tog Väven emot hela 4500 besökare under dagen, en vanlig söndag ligger den siffran på ca 1500 personer. Fler än 2500 barn deltog i alla programpunkter under dagen, närmare 50 barn i timmen fotograferades på den populära green-screen aktiviteten och över 200 barn deltog i den interaktiva teknikjakten och fick ett superhjältediplom.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum