Umeå kommun

Kulturskolan satsar på distanskurser under våren

Dela

I och med de utmaningar som en pandemi medför för en kursverksamhet har Kulturskolan under våren utvecklat flera metoder med distans- och fjärrundervisning. Efter påsk lanseras även ett flertal nya distanskurser för barn och unga 10-19 år. Kurserna är gratis och materialet som behövs för att kunna delta är förpackat i lådor, redo att lämnas ut till kursdeltagarna inför kursstart.

Det finns möjlighet att anmäla sig till kurser i bildskapande, skrivande och filmskapande. Kurserna är för olika åldersgrupper och förhoppningen är att deltagarna inspireras till kreativitet, för att på egen hand fortsätta med sitt skapande efter kursens slut.

- Vi har satsat lite extra när det kommer till material och utrustning. I kursen Levande verkstad får deltagaren låna hem en skaparlåda med verktyg och material, sedan träffas gruppen digitalt en gång i veckan och skapar tillsammans. I dokumentärfilmskursen får deltagaren låna med sig en GoPro-kamera för att berätta med film om sin vardag, berättar Jenny Forslund, enhetschef för Kulturskolan.

Kulturskolan möter i sin verksamhet ca 1500 barn och unga varje vecka. När covid-19 kom var verksamheten, likt samhället i övrigt, tvungen att ställa om och hitta nya vägar för att inspirera sina deltagare och erbjuda kursverksamhet, oavsett om det gäller att via distans lära sig spela saxofon eller göra en radioteater.

- Våra pedagoger och lärare kämpar på för att hålla uppe engagemang hos sina deltagare och efter att ha provat på distansundervisning i några månader föddes idén att ta utbudet ett steg längre och skapa kurser enbart på distans, förklarar Jenny Forslund. För oss är det viktigt att hitta nya sätt att vara tillgängliga och nå så många som möjligt. Det här är en metod av flera just nu, och kanske blir distanskurser ett ytterligare sätt att utveckla vår verksamhet.

Anmälan till Kulturskolans kurser sker via www.studyalong.se/umea 

Mer information

Jenny Forslund
enhetschef Kulturskolan
070-611 21 88
Jenny.forslund@umea.se 

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum