Norrköpings kommun

Kung Carl XVI Gustaf besökte beslutsarenan och Visualiseringscenter

Dela

Under onsdagen den 26 september gästade Hans Majestät Konungen Norrköping. Besöket hade tema bostadsbyggande och integration, och kungen träffade företrädare för kommunens stadsbyggnad, Inre hamnen, bostadsföretag och Portalen i Hageby.

Earth Autopsy
Earth Autopsy

Kung Carl XVI Gustaf hälsades välkommen till Norrköping och beslutsarenan på Campus Norrköping samt Visualiseringscenter C. Temat för dagen var bostadsbyggande och integration, och värd för besöket var Louise Malmström (S), borgmästare och kommunfullmäktiges ordförande.

– Det här blir i princip det sista jag gör i min roll som kommunfullmäktiges ordförande, så det känns fint att få avsluta med äran att välkomna kungen. Extra glädjande är det att kungen själv har valt att besöka Norrköping, och att vi har fått möjlighet att visa hur långt vi faktiskt har kommit när det gäller modernt bostadsbyggande och integration, säger Louise Malmström (S), borgmästare och kommunfullmäktiges ordförande.

Under besöket i beslutsarenan på Campus Norrköping fick kungen information om Norrköpings bostadsbyggande, hur planerna på Inre hamnen fortskrider samt hur Portalen i Hageby arbetar med integration. Beslutsarenan är en mötesplats som använder visualisering som plattform för åskådliggörande och diskussion. Dagen avslutades på Visualiseringscenter C med visning av Earth Autopsy och VR-upplevelse på cykel i Inre hamnen.

– Det är glädjande för Lundbergs att få vara delaktiga i det här kungliga besöket där fokus varit hållbart bostadsbyggande, som är mycket prioriterat, säger Johan Ladenberg, vice vd Lundbergs Fastigheter, som också deltog vid besöket.

Kontaktpersoner:
Louise Malmström (S)
Titel: borgmästare och ordförande kommunfullmäktige
Telefon: 070-201 07 36

Louise Flygt
Titel: kommunikationsdirektör
Telefon: 076-128 11 94

__________________________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Bilder

Earth Autopsy
Earth Autopsy
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Norrköpings kommun stöttar näringslivet inför julhandeln27.11.2020 13:30:00 CETPressmeddelande

För att stötta handeln i Norrköping föreslår kommunen att tillfälligt och utan avgift för näringsidkarna, ta bort de utpekade försäljningsplatserna. Detta möjliggör att fler ska kunna nyttja den allmänna platsmarken till försäljning och varuexponering, till exempel möjlighet att flytta ut försäljningen från butiken. – Den lokala handeln har drabbats väldigt hårt av de restriktioner som råder och behöver stöd för att ens överleva. Genom att göra det möjligt att kunna bedriva försäljning utomhus eller erbjuda smidig upphämtning, kan människor lättare hålla avstånd och samtidigt stötta detaljhandeln i Norrköping, säger Karin Jonsson (C), ordförande i tekniska nämnden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum