Kungliga Operan

Kungliga Operan förlänger stängning av Operahuset till den 26 mars

Dela

Kungliga Operan är fortsatt stängt för publik, men hoppas på möjligheten att öppna Operahuset igen den 27 mars. Datum kan komma att ändras beroende på smittskyddsläget i Stockholm.

Kungliga Operans salong. Foto: Kungliga Operan/Markus Gårder
Kungliga Operans salong. Foto: Kungliga Operan/Markus Gårder

På grund av rådande smittskyddsläge förlänger Kungliga Operan sin stängning av Operahuset till och med den 26 mars, 2021. Vid eventuell öppning den 27 mars kommer det att bli med en premiär, Richard Strauss opera Ariadne på Naxos.

 Kan vi inte få möta publiken på plats i huset kommer vi att streama premiären på vår  digitala kanal operanplay.se. Trots att huset är stängt för publik vill vi ge publiken möjlighet att se både nya och redan inspelade produktioner digitalt. Redan i februari har vi ett fantastiskt program, Suite en Blanc/Three Preludes, en premiär med två verk av Kungliga Baletten som kommer att streamas, säger Birgitta Svendén, VD och operachef.

 Vi vet att kulturen fyller en extra viktig funktion för många under pandemin, därför vill vi finnas tillgängliga för alla, säger Birgitta Svendén.

För Operan är det avgörande att förbereda och repetera för att kunna bibehålla den höga kvalitet som huset värnar om. På samma sätt som publikens säkerhet omhändertas, ska även medarbetarnas arbetsmiljö tryggas.

 Allt vi gör i Operahuset är coronaanpassat utifrån rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Om vi kan fullfölja våra planer att öppna dörrarna redan i vår så ser det ut att bli för en begränsad mängd besökare, varför jag är så glad över operanplay.se där vi erbjuder ett komplement för alla som vill se balett och opera när som helst, var som helst, säger Birgitta Svendén.

Ariadne på Naxos blir den första produktion Alan Gilbert dirigerar som nytillträdd musikchef. I ledande roller möter vi några av våra absolut främsta svenska sångare, Christina Nilsson som Ariadne, Daniel Johansson som Bacchus, Sofie Asplund som Zerbinetta och Johanna Rudström som Kompositören samt skådespelaren Andreas T Olsson som Hovmästaren.

Suite en Blanc/Three Preludes är två baletter ur den klassiska repertoaren av Serge Lifar och Ben Stevenson med Kungliga Balettens solister och kårdansare. I Three Preludes, som ges för första gången i Sverige, dansar Haruka Sassa och Calum Lowden. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Kungliga Operans salong. Foto: Kungliga Operan/Markus Gårder
Kungliga Operans salong. Foto: Kungliga Operan/Markus Gårder
Ladda ned bild

Om

Kungliga Operan
Kungliga Operan
Box 16094
103 22 Stockholm

08-791 43 00https://www.operan.se/

Kungliga Operan är sedan 1773 Sveriges nationalscen för opera och balett.

Följ Kungliga Operan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungliga Operan

Michael Cavanagh ny operachef på Kungliga Operan30.11.2020 11:00:46 CET | Pressmeddelande

Nu är det klart att Michael Cavanagh kommer att bli ny konstnärlig chef för opera på Kungliga Operan. Han efterträder Birgitta Svendén som kvarstår som VD till 2022. Michael Cavanagh, som kommer från Kanada, är verksam som regissör, dramaturg och librettist. Han har gjort 150 produktioner vid över 30 operahus i Kanada, USA och Europa. På Kungliga Operan har han regisserat Nixon in China och Aida, två produktioner som hyllats av både publik och i media. Michael Cavanagh tillträder som operachef efter sommaren 2021 och har ett 5-årigt förordnande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum