Kungliga Operan

Kungliga Operan laddar för ny säsong och efterlängtat återöppnande

Dela

Den 23 augusti släpps biljetter till höstsäsongen 2021. På Kungliga Operan pågår febril verksamhet inför att publiken äntligen kan komma tillbaka till Operahuset. Den första föreställningen planeras till början av september.

Scenarbete på Kungliga Operan  Foto: Kungliga Operan/Markus Gårder
Scenarbete på Kungliga Operan Foto: Kungliga Operan/Markus Gårder

VD och operachef Birgitta Svendén lovar att all publik kommer att tas om hand på allra bästa sätt:
– Välkommen tillbaka för den magiska upplevelsen av opera och balett live och att vi kan sitta tillsammans i salongen igen!

I mitten på augusti presenteras höstens program och i samband med en pressträff de nya konstnärliga cheferna, operachef Michael Cavanagh och konstnärlig chef för Unga på Operan Ellen Lamm samt den nytillträdde musikchefen Alan Gilbert.

Kungliga Operan kommer att öppna för publik även om det endast är för 50 personer i publiken. 

Birgitta Svendén i filmad intervju

I en nyligen publicerad intervju, gjord av journalisten Åsa Julin, berättar Birgitta Svendén om hur hon ser på höstens återöppnande. Hon blickar tillbaka på det dryga år som gått sedan Operan för första gången, i mars 2020, stängde ner all verksamhet för besökande publik. Vilka lärdomar har hon dragit och vilken betydelse har Operan Play haft? Se intervjun här!

Aktuellt på Operan Play

Under stängningsperioden har Kungliga Operan gjort en storskalig satsning på att utöka sin verksamhet på den digitala scenen Operan Play. Plattformen har nått ut till över 400 000  tittare runt om i landet. Förutom att erbjuda publiken inspelad repertoar har streamingtjänsten även presenterat tre urpremiärer: dansverken SHIFT av Alexander Ekman, Sonatra av Joseph Sturdy och Riptide* av Hlin Hjálmarsdóttir. Dessutom lanserades dokumentären 50 personer under året och en webbserie speciellt framtagen för barn och unga, Det magiska huset

*urpremiär den 12 juni

Bilder

Scenarbete på Kungliga Operan  Foto: Kungliga Operan/Markus Gårder
Scenarbete på Kungliga Operan Foto: Kungliga Operan/Markus Gårder
Ladda ned bild
Birgitta Svendén, VD och operachef på Kungliga Operan. Foto: Kungliga Operan/Tobias Regell
Birgitta Svendén, VD och operachef på Kungliga Operan. Foto: Kungliga Operan/Tobias Regell
Ladda ned bild

Om

Kungliga Operan
Kungliga Operan
Box 16094
103 22 Stockholm

08-791 43 00https://www.operan.se/

Kungliga Operan är sedan 1773 Sveriges nationalscen för opera och balett.

Följ Kungliga Operan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungliga Operan

Operan initierar program som ska engagera fler i hållbara frågor21.4.2021 10:20:11 CEST | Pressmeddelande

I dag på FN:s dag för kreativitet och innovation har Kungliga Operan utvecklat ett program – Creativity is the key to change – tillsammans med UNDP, HEART 17 och EY Doberman. Programmet sänds på Operan Play och riktar sig till så väl unga som äldre, med målet att få fler att engagera sig i Agenda 2030:s 17 hållbarhetsmål och öka takten på förändring. Programmet inkluderar framträdanden av Anna Cecilia Meyer från Kungliga Baletten och Carl Vallin från Kungliga Hovkapellet samt ett öppningstal av H.K.H. Kronprinsessan Victoria.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum