Kungliga Operan

Kungliga Operan livesänder Valkyrian!

Dela

Kungliga Operan har sedan sen kväll igår och under natten arbetat för att lösa alla knutar för att kunna livesända dagens föreställning av Richard Wagners Valkyrian. ”Det mesta är löst och vår publik kan bänka sig hemma och surfa in på operanplay.se. Klockan 15.00 börjar sändningen och vi är så glada att vi kan ge hela svenska folket det vi är bäst på”, säger VD Birgitta Svendén.

Kungliga Operan sänder Valkyrian kl 15.00 idag i en konsertant version. Eftersom Wagner spelas med 75 musiker i orkestern och orkesterdiket i Operahuset är trångt, beslutade man igår att lyfta upp Kungliga Hovkapellet på scenen. Det blir en Valkyrian med hyllade världsartister som Iréne Theorin, Elisabet Strid och Greer Grimsley samt ett hovkapell under ledning av Wagnerspecialisten Constantin Trinks.  

Det var igår som Operan fattade beslut om att ställa in samtliga publika evenemang fram till den 28 mars. Beslutet kom sedan Folkhälsomyndigheten tidigare på dagen förtydligat vad som gäller för verksamheter som besöks av många människor som kommer från olika delar av landet och utlandet.

Efter Valkyrian arbetar Operan nu intensivt för att utöka innehållet på den nyligen lanserade tjänsten Operan Play.

”Just nu jobbar vi vidare på att även sända Figaros Bröllop på tisdag. Men eftersom Europa stänger sina gränser behöver vi snarast få veta om våra dirigenter som t ex Jean-Christophe Spinosi i Figaro kan stanna kvar i Sverige”, berättar Birgitta Svendén. 

På bilden: Iréne Theorin och Greer Grimsley. Foto: Carl Thorborg

PS. operanplay.se kan ses direkt i din dator eller i din mobiltelefon. Det går också att casta direkt mot skärm: använd din mobiltelefon och casta direkt mot din TV (förutsätter att du har en senare TV-modell med internetuppkoppling).

Bilder

Om

Kungliga Operan
Kungliga Operan
Box 16094
103 22 Stockholm

08-791 43 00https://www.operan.se/

Kungliga Operan är sedan 1773 Sveriges nationalscen för opera och balett.

Följ Kungliga Operan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungliga Operan

Les Ballets Suédois 100 år: konst, dans och sena nätter11.3.2020 08:00:00 CETPressmeddelande

SVT, Kungliga Operan och Dansmuseet, Théâtre des Champs-Élysées och Institut Français – både svenska och franska kulturinstitutioner uppmärksammar i år det djärva danskompaniet Les Ballets Suédois 100-års jubileum. Det bjuds på föreställningar, unika koreografier, samtal, en internationell jubileumsbok och generösa utställningar. Lördagen den 14 mars klockan 21.15 går startskottet med en nyproducerad dansdokumentär i SVT.

Kungliga Operan lanserar gratistjänsten Operan Play – för att alla ska kunna få uppleva opera och balett 4.3.2020 15:09:48 CETPressmeddelande

Som ytterligare ett steg i Kungliga Operans satsning på digitalisering lanseras en ny kostnadsfri tjänst: Operan Play. Lanseringen möter en konstaterad efterfrågan som finns runt om i landet kring att få uppleva Operans föreställningar – samt livet bakom scenen – digitalt. Det är helt i enlighet med de nationella kulturpolitiska målen där ”alla ska alla ha möjlighet att delta i kulturlivet”. Inför lanseringen har Operan testat att sända ut konserter till vårdhem och äldreboenden vilket varit mycket uppskattat. Operan Play - operanplay.se - lanseras den 4 mars med bl.a. utsålda operasuccén Short Stories som en av flera sevärdheter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum