Kungliga Operan

Kungliga Operan sänder publiksuccén La traviata i Operan Play

Dela

Lördagens live-streamade föreställning av Wagners Valkyrian fick stort genomslag och blev en publik succé med över 8.000 tittare. Nu till helgen kommer Verdis omåttligt populära La traviata upp på nya plattformen Operan Play, som redan erbjuder ett rikt utbud av föreställningar och bakom-scenen-material.

Ida Falk Winland som Violetta i La traviata. Foto: Kungliga Operan/Sören Vilks
Ida Falk Winland som Violetta i La traviata. Foto: Kungliga Operan/Sören Vilks

När Kungliga Operan till helgen ställde in alla publika föreställningar p g a coronaviruset beslutades med mycket kort framförhållning att livestreama Valkyrian.  Nu fortsätter Operan att utöka utbudet på sin play-kanal med den kritikerrosade La traviata  som hade premiär för några månader sedan.

Ellen Lamms uppsättning av Verdis kanske mest  älskade opera La traviata spelades inför utsålda hus med den hyllade sopranen Ida Falk Winland i titelrollen.  Från och med lördag finns möjlighet att se hela föreställningen på kanalen Operan Play, utan vare sig kostnad eller log in. 

”Vår plan är att varje vecka lägga upp  det bästa vi har av hela föreställningar, helt gratis säger Operans vd Birgitta Svendén. Våra fantastiska medarbetare som fortfarande kan jobba har många bra idéer om vad vi kan sända från huset. Därför kommer vi också att livesända minst två evenemang i veckan direkt från Kungliga Operan och  ut i Sverige och världen också för den delen.”

Det var den 4 mars som Operan Play lanserades, efter några års förberedelser. Förhoppningen är att varje vecka tills vidare livesända evenemang, i det lilla formatet, direkt från Kungliga Operan och ut i Sverige.

”Tajmingen för Play-kanalen kunde inte varit bättre”, fortsätter  Birgitta Svendén och tillägger: ”Konsten behövs mer än nånsin just nu och vi är här för att ge människor kraft att härda ut i den turbulens som råder.”

Presscitat:

"Ida Falk Winland är ett vandrande utropstecken i guldlamé, med guld också i strupen"
SvT Kulturnyheterna

”Tunga tårar rinner längs mina kinder. Jag kan inte hjälpa det. ”
Expressen

”Väl filmad Traviata ger ett känslostarkt mervärde det direktsändningen ger som man inte får i operahuset är närbilderna"
Strömstads Tidning

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ida Falk Winland som Violetta i La traviata. Foto: Kungliga Operan/Sören Vilks
Ida Falk Winland som Violetta i La traviata. Foto: Kungliga Operan/Sören Vilks
Ladda ned bild

Länkar

Om

Kungliga Operan
Kungliga Operan
Box 16094
103 22 Stockholm

08-791 43 00https://www.operan.se/

Kungliga Operan är sedan 1773 Sveriges nationalscen för opera och balett.

Följ Kungliga Operan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungliga Operan

Les Ballets Suédois 100 år: konst, dans och sena nätter11.3.2020 08:00:00 CETPressmeddelande

SVT, Kungliga Operan och Dansmuseet, Théâtre des Champs-Élysées och Institut Français – både svenska och franska kulturinstitutioner uppmärksammar i år det djärva danskompaniet Les Ballets Suédois 100-års jubileum. Det bjuds på föreställningar, unika koreografier, samtal, en internationell jubileumsbok och generösa utställningar. Lördagen den 14 mars klockan 21.15 går startskottet med en nyproducerad dansdokumentär i SVT.

Kungliga Operan lanserar gratistjänsten Operan Play – för att alla ska kunna få uppleva opera och balett 4.3.2020 15:09:48 CETPressmeddelande

Som ytterligare ett steg i Kungliga Operans satsning på digitalisering lanseras en ny kostnadsfri tjänst: Operan Play. Lanseringen möter en konstaterad efterfrågan som finns runt om i landet kring att få uppleva Operans föreställningar – samt livet bakom scenen – digitalt. Det är helt i enlighet med de nationella kulturpolitiska målen där ”alla ska alla ha möjlighet att delta i kulturlivet”. Inför lanseringen har Operan testat att sända ut konserter till vårdhem och äldreboenden vilket varit mycket uppskattat. Operan Play - operanplay.se - lanseras den 4 mars med bl.a. utsålda operasuccén Short Stories som en av flera sevärdheter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum