Kungliga Operan

Kungliga Operan sänder publiksuccén La traviata i Operan Play

Dela

Lördagens live-streamade föreställning av Wagners Valkyrian fick stort genomslag och blev en publik succé med över 8.000 tittare. Nu till helgen kommer Verdis omåttligt populära La traviata upp på nya plattformen Operan Play, som redan erbjuder ett rikt utbud av föreställningar och bakom-scenen-material.

Ida Falk Winland som Violetta i La traviata. Foto: Kungliga Operan/Sören Vilks
Ida Falk Winland som Violetta i La traviata. Foto: Kungliga Operan/Sören Vilks

När Kungliga Operan till helgen ställde in alla publika föreställningar p g a coronaviruset beslutades med mycket kort framförhållning att livestreama Valkyrian.  Nu fortsätter Operan att utöka utbudet på sin play-kanal med den kritikerrosade La traviata  som hade premiär för några månader sedan.

Ellen Lamms uppsättning av Verdis kanske mest  älskade opera La traviata spelades inför utsålda hus med den hyllade sopranen Ida Falk Winland i titelrollen.  Från och med lördag finns möjlighet att se hela föreställningen på kanalen Operan Play, utan vare sig kostnad eller log in. 

”Vår plan är att varje vecka lägga upp  det bästa vi har av hela föreställningar, helt gratis säger Operans vd Birgitta Svendén. Våra fantastiska medarbetare som fortfarande kan jobba har många bra idéer om vad vi kan sända från huset. Därför kommer vi också att livesända minst två evenemang i veckan direkt från Kungliga Operan och  ut i Sverige och världen också för den delen.”

Det var den 4 mars som Operan Play lanserades, efter några års förberedelser. Förhoppningen är att varje vecka tills vidare livesända evenemang, i det lilla formatet, direkt från Kungliga Operan och ut i Sverige.

”Tajmingen för Play-kanalen kunde inte varit bättre”, fortsätter  Birgitta Svendén och tillägger: ”Konsten behövs mer än nånsin just nu och vi är här för att ge människor kraft att härda ut i den turbulens som råder.”

Presscitat:

"Ida Falk Winland är ett vandrande utropstecken i guldlamé, med guld också i strupen"
SvT Kulturnyheterna

”Tunga tårar rinner längs mina kinder. Jag kan inte hjälpa det. ”
Expressen

”Väl filmad Traviata ger ett känslostarkt mervärde det direktsändningen ger som man inte får i operahuset är närbilderna"
Strömstads Tidning

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ida Falk Winland som Violetta i La traviata. Foto: Kungliga Operan/Sören Vilks
Ida Falk Winland som Violetta i La traviata. Foto: Kungliga Operan/Sören Vilks
Ladda ned bild

Länkar

Om

Kungliga Operan
Kungliga Operan
Box 16094
103 22 Stockholm

08-791 43 00https://www.operan.se/

Kungliga Operan är sedan 1773 Sveriges nationalscen för opera och balett.

Följ Kungliga Operan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungliga Operan

Michael Cavanagh ny operachef på Kungliga Operan30.11.2020 11:00:46 CETPressmeddelande

Nu är det klart att Michael Cavanagh kommer att bli ny konstnärlig chef för opera på Kungliga Operan. Han efterträder Birgitta Svendén som kvarstår som VD till 2022. Michael Cavanagh, som kommer från Kanada, är verksam som regissör, dramaturg och librettist. Han har gjort 150 produktioner vid över 30 operahus i Kanada, USA och Europa. På Kungliga Operan har han regisserat Nixon in China och Aida, två produktioner som hyllats av både publik och i media. Michael Cavanagh tillträder som operachef efter sommaren 2021 och har ett 5-årigt förordnande.

Stevenson/Lifar – en hyllning till klassisk balett19.10.2020 15:50:06 CESTPressmeddelande

Three Preludes av Ben Stevenson och Suite en Blanc av Serge Lifar – två baletter ur den klassiska repertoaren där Kungliga Balettens dansare visar upp sin teknik och lyfter fram såväl de enskilda dansarna som kompaniet på ett corona-anpassat sätt. Programmet ersätter Svansjön som skulle ha spelats under denna period men skjuts fram på grund av pandemin. Stevenson/Lifar har premiär den 3 december och spelas t o m den 14 januari 2021.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum