Kungliga Operan

KUNGLIGA OPERAN STÄLLER IN ALL PUBLIK VERKSAMHET – UTÖKAR OPERAN PLAY

Dela

Kungliga Operan fattade i dag beslutet att ställa in samtliga publika evenemang. Beslutet baseras på att Folkhälsomyndigheten vid dagens presskonferens förtydligat vad som gäller för verksamheter som besöks av många människor som kommer från olika delar av landet och utlandet.

Kungliga Operan. Foto Kungliga Operan/Markus Gårder
Kungliga Operan. Foto Kungliga Operan/Markus Gårder

Eftersom Kungliga Operan som nationalscen har publik från både Sverige och övriga världen, gav Kungliga Operans styrelse till VD, Brigitta Svendén, mandat att ställa in all publik verksamhet från och med i morgon lördagen den 14 mars till och med lördagen den 28 mars. Beslutet gäller tillsvidare och kan komma att omprövas.

– Vi tycker det är en tråkig men nödvändig åtgärd. Vi har som nationalscen följt myndighetens och regeringens beslut, men nu när direktiven förtydligades från Folkhälsomyndigheten under vilka omständigheter vi kan bedriva publik verksamhet ser vi det här som enda riktiga åtgärd, säger Kungliga Operans VD.

Under tiden arbetar Kungliga Operan för att utöka innehållet på den nyligen lanserade digitala tjänsten Operan Play. Tjänsten erbjuder möjlighet att se hela föreställningar och bakom-scenen-material från Operan, utan avgifter och utan att man behöver login.

– Vi planerar att sända mer föreställningar och sända live från våra repetitioner här i huset under perioden, säger Birgitta Svendén. Verksamheten kommer att pågå som vanligt trots att vi stängt. Och jag önskar att vår publik tar hand om sig på bästa sätt och att de kan fortsätta njuta av vår scenkonst men då hemma i soffan, tills vi öppnar huset igen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Kungliga Operan. Foto Kungliga Operan/Markus Gårder
Kungliga Operan. Foto Kungliga Operan/Markus Gårder
Ladda ned bild
Birgitta Svendén, Kungliga Operans VD
Birgitta Svendén, Kungliga Operans VD
Ladda ned bild

Länkar

Om

Kungliga Operan
Kungliga Operan
Box 16094
103 22 Stockholm

08-791 43 00https://www.operan.se/

Kungliga Operan är sedan 1773 Sveriges nationalscen för opera och balett.

Följ Kungliga Operan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungliga Operan

Les Ballets Suédois 100 år: konst, dans och sena nätter11.3.2020 08:00:00 CETPressmeddelande

SVT, Kungliga Operan och Dansmuseet, Théâtre des Champs-Élysées och Institut Français – både svenska och franska kulturinstitutioner uppmärksammar i år det djärva danskompaniet Les Ballets Suédois 100-års jubileum. Det bjuds på föreställningar, unika koreografier, samtal, en internationell jubileumsbok och generösa utställningar. Lördagen den 14 mars klockan 21.15 går startskottet med en nyproducerad dansdokumentär i SVT.

Kungliga Operan lanserar gratistjänsten Operan Play – för att alla ska kunna få uppleva opera och balett 4.3.2020 15:09:48 CETPressmeddelande

Som ytterligare ett steg i Kungliga Operans satsning på digitalisering lanseras en ny kostnadsfri tjänst: Operan Play. Lanseringen möter en konstaterad efterfrågan som finns runt om i landet kring att få uppleva Operans föreställningar – samt livet bakom scenen – digitalt. Det är helt i enlighet med de nationella kulturpolitiska målen där ”alla ska alla ha möjlighet att delta i kulturlivet”. Inför lanseringen har Operan testat att sända ut konserter till vårdhem och äldreboenden vilket varit mycket uppskattat. Operan Play - operanplay.se - lanseras den 4 mars med bl.a. utsålda operasuccén Short Stories som en av flera sevärdheter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum