Täby kommun

Kvalitetspeng till fem Täbyskolor

Dela

Fem skolor i Täby uppfyller kriterierna för kvalitetspeng. Genom satsningen vill kommunen motivera huvudmännen att utveckla utbildningskvaliteten ytterligare.

- Kvalitetspeng i våra verksamheter är en viktig morot för att höja kvaliteten ytterligare. Vi har redan kvalitetspeng inom äldreomsorgen och som första kommun har vi nu infört detta inom grundskolan. Med satsningen vill vi höja andelen elever med godkänt slutbetyg i alla ämnen ännu mer, säger Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande. 

De grundskolor som tilldelas kvalitetspeng för 2019/2020 är:

  • Byängsskolan
  • Internationella Engelska Skolan Täby
  • Spiraskolan
  • Täby Friskola Enhagen
  • Vallatorpsskolan

 - Täbys skolor ligger i topp när det gäller skolresultat och godkänt resultat i alla ämnen i årskurs nio, en viktig förutsättning för högre studier. Nu vill vi stimulera huvudmännen att öka utbildningskvaliteten ytterligare. Ett stort grattis till de fem skolor som nu får dela på 1,25 miljoner kronor, säger Petter Norrthon (L), ordförande för barn- och grundskolenämnden.

Täby kommun analyserar resultaten för både kommunala och fristående skolenheter och ser vilka som uppfyller minst 4 av 5 kriterier för kvalitetspeng. Kunskapsprogression är en obligatoriskt och sedan tittar man på bland annat om skolans rektor har examen från rektorsprogrammet, att eleverna har tillgång till elevhälsa, och att minst 85% av personalen på skolan har pedagogisk högskoleexamen.Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Täby kommun
Täby kommun
Esplanaden 3
183 80 Täby

08-555 590 00http://www.taby.se

Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Följ Täby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Täby kommun

Satsningar på välfärdens kärna med bibehållen låg skatt för Täby 202112.10.2020 12:38:00 CESTPressmeddelande

Den politiska inriktningen för Täby ligger fast under mandatperioden. I Täbyalliansens förslag till budget för 2021 ligger skatten kvar på samma nivå som år 2020. Hela budgeten kommer att presenteras i början av november 2020. Nedan redovisas några satsningar som kommer att ingå i budgeten. - I den kommande budgeten fortsätter vi våra satsningar på välfärdens kärna samtidigt som vi bibehåller en låg skatt. En trygg kommun med hög kvalitet i verksamheterna är en viktig prioritering i budgeten. En styrning mot höjd kvalitet kan uppnås genom olika kvalitetspengar som vi redan har i kommunen idag. En nyhet i årets budget är att vi särskilt kommer att satsa på en matpeng för ökad kvalitet som ska gälla förskola, skola och inom äldreomsorgen, säger Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande - Skolan och förskolan är centrala verksamheter i hela samhället. För att ge ännu bättre förutsättningar höjs skolpengen med 2 %, totalt drygt 15 miljoner kronor, och förskolepengen med 1,75 % vilket

Täby inför besöksrutiner30.9.2020 12:59:00 CESTPressmeddelande

I samhället råder en pandemi och vi avråder besök inomhus i nuläget för att minimera smittrisk. Från 1 oktober finns inget förbud mot besök men för att minska smittspridningen behöver besök ske restriktivt. - Vi får rapporter om att smittspridningen ökar i Stockholmsområdet. När det nu blir möjligt att besöka äldreboenden är det viktigt att vara försiktig, anmäla sitt besök i förväg och att man har kontakt med så få som möjligt, säger Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande. Fortsatt gäller Folkmyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta. Där betonas bland annat om vikten av god handhygien, host- och nysetikett, hålla avstånd, stanna hemma när man är sjuk eller har symtom samt att personer över 70 år och andra riskgrupper bör begränsa sina fysiska kontakter. Personer som bor på särskilda boenden för äldre tillhör de riskgrupper som har en större risk för svår sjukdom om de smittas med covid-19. Tillsammans skapar vi säkra besök: - Anmäl ditt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum