Solna stad

Kvarteret Poolen är vinnare i Årets Bygge 2023

Dela
Samhällsbyggnadssektorns mest prestigefyllda pris ”Årets Bygge” delas årligen ut av tidningen Byggindustrin och nu står det klart att kvarteret Poolen i Solna är årets vinnare.

Kvarteret Poolen där Solnas nya simhall ingår, består av en unik konstruktion där byggnaden har simhall i bottenplan och kontorsarbetsplatser ovanpå. Kontorsarbetsplatserna som byggts av Fabege har bidragit till stadens finansiering av simhallen.

- Jag är oerhört glad och stolt över att vår fina simhall är vinnare av Årets Bygge 2023. Byggnaden är unik i sin karaktär och har byggts på ett kostnadseffektivt sätt. På det sättet har vi kunnat svara upp för medborgarnas behov av en ny simhall samtidigt som vi tar ansvar för skattebetalarnas pengar. Det säger Sara Kukka-Salam, kommunstyrelsens ordförande i Solna stad.

Juryns motivering:  

”Totalvinnaren i Årets Bygge 2023 är ett komplext projekt som har visat prov på helt nya sätt att samverka för att nå ett gemensamt mål. Budget har hållits på ett föredömligt sätt och projektet blev klart långt innan utsatt tid. Samtidigt har man inte tummat på kvalitén. Finansieringen av projektet har gjorts enligt en nytänkande modell som gett stor samhällsnytta och borde kunna inspirera fler. Den innovativa fastighetslösningen ger nu plats för både arbete och rörelseglädje under samma tak.”

Här kan du läsa mer om Solnas nya simhall https://solnasimhall.se/

Bilder

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

Pressjour 08-746 12 00http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum