Åklagarmyndigheten

Kvinna misstänkt för vållande till annans död i Norrköping är omhäktad

Dela

Göta hovrätt har i dag vid en häktningsförhandling beslutat att den kvinna som är misstänkt för vållande till annans död på sitt barn ska vara fortsatt häktad.

Vid en häktningsförhandling den 13 mars beslutade Norrköpings tingsrätt att den kvinna som är misstänkt för att ha orsakat sitt barns död inte längre skulle vara häktad. Man ansåg visserligen att hon fortfarande var på sannolika skäl misstänkt för vållande till annans död, grovt brott, men att risken för att hon kulle kunna påverka utredningen inte var tillräckligt stor för fortsatt häktning. Åklagaren överklagade beslutet.

I går måndag ändrade Göta hovrätt tingsrättens beslut och beslutade istället att kvinnan skulle häktas i sin utevaro. Häktningsbeslutet verkställdes i går. I dag genomfördes en häktningsförhandling med kvinnan närvarande.

Hovrättens häktningsbeslut innebär att hon ska vara fortsatt häktad misstänkt för vållande till annans död, grovt brott. Man beslutade också om fortsatt yppandeförbud. Ny åtalstid är satt till den 31 mars.

Målnummer i Norrköpings tingsrätt: B 353-20.

Fakta yppandeförbud

Yppandeförbud är ett förbud för den som har deltagit vid en domstolsförhandling eller har medverkat vid ett polisförhör att berätta för andra vad som sagts vid förhandlingen eller förhöret.

Det är domstolen (förhandling) eller åklagaren (förhör) som kan besluta om yppandeförbud.

Kontakt

På grund av yppandeförbudet kan åklagaren inte ge någon ytterligare information för närvarande.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Uppdatering i ärende om grov misshandel och vållande till annans död i Östersund14.7.2020 09:49:11 CESTPressmeddelande

Söndagen den 5 juli 2020 anhölls en man misstänkt för försök till mord i samband med att en medvetslös kvinna inkommit till sjukhus. Anhållandet grundades till stor del på kvinnans skador och de oklara omständigheterna kring deras uppkomst. Anhållandet hävdes några dagar senare. Efter kl. 16 under gårdagen informerades polis om att kvinnan tyvärr avlidit strax före kl. 15 och åklagare informerades vid 17-tiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum