Riksteatern

Låda ersätter fysisk pressträff när Riksteatern hanterar corona

Dela

Riksteatern presenterar varje säsong sin repertoar för inbjudna journalister och gäster. Men då coronapandemin satte stopp för en fysisk pressträff har nationalscenen valt att istället lansera repertoaren i en box, för att ge en inblick och smakprov på vårens föreställningar.

Fotograf: Filip Häggblom
Fotograf: Filip Häggblom

2020 har varit ett tufft år för kulturen och scenkonstbranchen som har kämpat med publikrestriktioner och inställda föreställningar. Riksteatern ställde nyligen in den årliga pressträff som har som syfte att för journalister och gäster visa upp de teater- och dansproduktioner som ska turnera över hela Sverige.

På grund av pandemin flyttades istället pressträffen från scenen till en låda. Närmare 20 produktioner har klippts, vikts och packats ned i en 20 kvadratcentimeter ask, som sedan skickats ut till journalister, redaktioner och influerare. För designen står formgivaren Lina Forsgren. I boxen ryms alltifrån dansinstallationer, folkkära artister, klassiker till föreställningar för barn och unga.

— När vi under pandemin lutat oss mycket mot det digitala för att upprätthålla kontakten med varandra har det varit roligt att helt gå emot det och på ett kreativt sätt använda oss av papper, penna och kartong för att presentera vårens repertoar för journalister. Vi har helt enkelt tänkt utanför boxen, säger Maureen Hoppers, avdelningschef Förening, Försäljning och Kommunikation på Riksteatern.

Tanken är att ge ett smakprov av den kommande repertoaren. De som får boxen kan bland annat vika upp miniatyrer av scenografi, dra ut en besticklåda i papp och smygläsa dagboksanteckningar. Allt med koppling till vårens olika föreställningar. Se boxen här: (https://www.youtube.com/watch?v=LBp9sT9dVC8&feature=youtu.be)

Arbetsgrupp Riksteatern Robin Olsson, enhetschef PR & Kommunikation Anna Gerdin, press- och pr-ansvarig Mireya Echeverría Quezada, press- och pr-ansvarig Filip Häggblom, fotograf

Lina Forsgren, formgivare, Studio Lina Forsgren Joakim Johansson, projektledare, Obeya

Kontakter

För mer information: Anna Gerdin Press- och PR-ansvarig anna.gerdin@riksteatern.se Tel: 070- 528 991 5

Bilder

Fotograf: Filip Häggblom
Fotograf: Filip Häggblom
Ladda ned bild
boxen Fotograf: Filip Häggblom
boxen Fotograf: Filip Häggblom
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum