Åklagarmyndigheten

Lägesrapport i ärende om förundersökning om misstänkt våldtäkt

Dela

Kort kommentar från åklagaren om ärendet där en skådespelare polisanmälts för våldtäkt. Brotten som förundersökningen omfattar ska ha skett i New York respektive i Lidköping.

– Utredningen pågår i det som är rubricerat som våldtäkt. Därutöver har en motanmälan inkommit om försök till utpressning. Skådespelaren har även anmälts för förtal. Utredningen pågår och samordnas i de tre delarna. Vi är fortfarande i ett skede där fler  utredningsåtgärder behöver genomföras innan det går att ha en uppfattning om vad som kan ha hänt, säger kammaråklagare Virpi Alajarva vid Åklagarkammaren i Skövde som leder förundersökningen.

Ytterligare information kan inte lämnas i dagsläget.

Se även tidigare pressmeddelande (11/8 -21)


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum